Verdens bedste vin

Verdens bedste vin

Château Latour, Romanée-Conti, Pétrus, Vega Sicilia, Grange og Château d´Yquem. Noget af det fantastiske ved at have været vinskribent gennem en lille menneskealder er den række at ikonvine, man har fået mulighed for at smage (på andres regning). Vine, som den ´almindelige´ vinelsker sjældent, om nogensinde, kommer i nærheden af.

Men så er indtagelsen også foregået i mikroskopiske mundfulde, ofte under nærmest kliniske omstændigheder, og i en atmosfære af stor andagt. En sjælden gang modereret af et glimt af humor, som dengang en kollega ved præsentationen af prislisten for det udskænkede (bourgogne fra et af de mest berømte huse) udbrød: ´Det er ikke prislisten, det er lottoprognosen´.

MuscadetNogle gange har man set lyset og forstået disse vines ophøjede ry og astronomiske priser. Andre gange har man – ja, sandheden må frem – tænkt: var det så bare det?

 

LÆS OGSÅ ARTIKLEN: VIN SKAL NYDES – IKKE OBDUCERES …. her

 

Man kan nu spørge sig selv, om disse sakrale oplevelser så også er de lykkeligste, man har haft med gæret druesaft?

Sat på spidsen: Hvad er bedst, en flaske landvin nydt i glade venners lag på en græsplæne i sommersol eller en La Tache en novemberaften med regnen
piskende mod ruden, hvor kæresten lige har forladt én?
Sandelig, svaret er ikke entydigt.

Også derfor skal man nok tage mange vinanmeldelser med et gran salt. For også anmelderen er påvirkelig af stemninger og omstændigheder omkring smagningen.

Midt på en af de forårslignende dage i marts sad klummisten på en bistro i det indre København med en gang moules frites med sauce tartare. Dertil fik han et par glas muscadet fra en åben flaske, og lokket af lyset og stemningen også et glas kølig rød chinon på cabernet franc. Lige der, i det aller første forårslys, var det de bedste vine af alle…..

Jeronimus

Jeronimus Klumme er skrevet af en af vinbranchens skribenter gennem mange år. Indholdet er udtryk for hans personlige holdning til diverse emner.

Posted in: Andre artikler, Jeronimus Klumme

Leave a Comment (1) →