Vinen til Lam

Vinen til Lam

Nogle elsker lam – andre hader det, og det er ikke så underligt, for lammet skiller sig markant ud i smag……. i en madkultur, hvor alt ellers tilsættes sukker og skal smage blødt og mainstream-agtigt!

På Vinexpressen giver vi vores bud på, hvilke vine, der passer til det dyrisk smagende stykke kød.

 

Cuvee Philipson GuigalDe mange forskellige lamme-tilberedningsformer går i forskellige retninger, hvilket kalder på forskellige vine. For taler vi om den ”rene” kotelet, det grillstegte lam eller den populære kølle, tilberedt med masser af provencalske krydderier? 

Tager vi lammekøllen, som herhjemme typisk udsættes for masser af middelhavskrydderier og hvidløg, vil vinene fra Rhône-dalen være meget velegnede.
I Nord-rhône har vi de syrah-dominerede vine, der tit er både dyriske og peberkrydrede i smag. Det harmonerer godt med lammet. Men også de lidt kraftigere sager fra den sydlige rhône-dal har (med deres lette smag af garrique) deres berettigelse.
Spanien er også et bud, da vinene herfra tit har et strejf af velhængt kød over sig. Så længe fadet ikke bliver for dominerende.

 

LÆS OGSÅ: Vinen til pasta …. her

 

Ved grillstegning kræves lidt mere sødme af vinen, og vælger man en oversøisk syrah/shiraz, går man sjældent helt galt i byen.

Der har været stor diskussion af, hvorvidt lam passer (eller ikke passer) til bordeaux.  I krydrede sammenhænge bør bordeaux’erne undgås,  da disse vine ikke har noget som helst krydret over sig.
Men til den enkle lammekotelet, hvor der ikke forekommer megen tilberedning, kan de smage glimrende, eftersom lammet tit kan have en lille snert af bitter-tørhed (noget der også kendetegner bordeaux-vinene).

Follow our blog with Bloglovin

 

Facebook - Like us on Facebook

Posted in: Mad&Vin-Guide

Leave a Comment (1) →