UGENS VINHIT – topkøb fra Toscana

UGENS VINHIT – topkøb fra Toscana

Ugens vinhit, Ticché, er et af de bedste køb fra Toscana jeg længe er stødt på. Her er merlot-druen smukt afstemt med sangiovese. Lagringen sker i ståltanke, og man fornemmer klart den rene frugt, der nærmest springer op i både næse og mund.

Vingården, Le Forconate, ligger i Toscana mellem Valdichiana og Valdorcia og så har den for øvrigt været familieejet siden 2008.

 

# Ticche, Le Forconate 2017. Toscana (Italien)
Sød duft af kirsebær og lidt friskskåret tobak. Blød og behagelig i munden med en god basunbund og en saftig mundrensende garvesyre, der strammer det hele godt op. Jeg er imponeret over, hvor meget Toscana-vin man kan kan få til prisen. Ugens vinhit.
Set hos Gallovini
Pris: 129kr. V 6 flasker 

 

# Rasole, Le Forconate 2016. Toscana (Italien)
Igen flot duft af søde kirsebær, lidt solbær, blå blommesten og mandel. Ditto i smagen, der er lækker og intens med en lille frugtsødme på toppen og en dejlig tør garvesyre i afslutningen. Anbefalet.
Set hos Gallovini
Pris: 199kr. v. 6 flasker

 

# Künstler Riesling Trocken 2017, Rheingau (Tyskland)
Vidunderlig riesling med de klassiske toner af citrus, æble og et snift af grape. Stram og ren med en syre, der trækker mundvand. Høj genkøbsfaktor og anbefalet.
Set hos Gallovini
Pris: 99kr. v. 6 flasker

 

# Replica Zinfandel Old Vines 2017. (Puglia Italien)
Livlig cherry-næse med en lille kant af tørret frugt. Lidt ripasso-agtig syditaliener, hvor man har en lille frisk syre i finalen. God vin til en rigtig fornuftig pris. Anbefalet.
Set hos Gallovini
Pris: 59 kr. v. 6 flasker

 

 

Posted in: Denne maaneds vin til over 100 kr

Leave a Comment (0) →