3 sublime champagner til nytår

3 sublime champagner til nytår

Det kan være en jungle at finde rundt i champagne-landskabet op til nytår. For skal det være den kraftfulde, den klassiske eller måske en af de ukendte champagner?

På Vinexpressen har vi blandt andet smagt på Bollinger, Deutz og all-rounderen Mailly, der alle laver fremragende non-vintage (champagne uden årgang)  til hver deres formål

 

DEN KRAFTFULDE

bollinger-special-cuveeBollinger er den rige og maskuline champagne, som kan klare lidt af hvert – nytårstorsk og det, der er kraftigere. Bollinger skuffer aldrig. Huset er et af de absolut fornemmeste i champagne og kendt som agent 007´s foretrukne.

Den tidligere ejer Lily Bollinger står for et af vinverdenens mest berømte citater:

“Jeg drikker kun champagne, når jeg er lykkelig …. og når jeg er ked af det. Nogle gange drikker jeg den, når jeg er alene. Hvis jeg er sammen med andre, betragter jeg den som helt nødvendigt. Jeg nipper til den, når jeg ikke er sulten, og drikker den, når jeg er. Ellers rører jeg den aldrig – medmindre jeg er tørstig.”

Vi har smagt:
# Bollinger Special Cuvée. Vidunderlig duft af æblekerne, ristet brød og Toffifee. Frisk, rig og intens champagne med en lille bitterhed, der gør velegnet til mad. En lækker syre trækker mundvand i eftersmagen. Anbefalet.
Set hos: Philipson Wine til 329,95 v. 12 flasker

VineXpressen Anbefalet

 

DEN KLASSISKE

Deutz Champagne Non VintageDeutz er et af de mest oversete champagne-huse. Måske fordi stilen er så diskret og elegant. Hos Deutz fortæller man ikke lange historier om James Bond, men du går aldrig fejl af Deutz, der er perfekt til aperitif.

Huset har siden stiftelsen i 1882 været medlem af Syndicat des Grandes Marques de Champagne. Da syndikatet på et tidspunkt fik lidt for mange useriøse medlemmer, blev organisation omlagt til Club des Grandes Marques, der i dag tæller 24 af de mest berømte huse. Heriblandt (naturligvis) Deutz!

Vi har smagt:
# Deutz Brut Classic. Masser af grape, knap modne æbler, kridt og gær. Klassisk champagne med en fornem renhed. Umådelig delikat i stil. Perfekt som aperitif til nytåret. Anbefalet.
Set hos: H. J. Hansen/Vinspecialisten til 300 kr. v. 2 flasker

VineXpressen Anbefalet

 

DEN UKENDTE ALL-ROUNDER

mailly-grand-cru-champagneKooperativ-vin lyder måske ikke så fint i nogens ører, men når champagnen kommer fra Mailly, er der bestemt ikke grund til at rynke brynene. Mailly er champagnes måske allerbedste kooperativ med knap 80 medlemmer.

Noget af det, der gør dem så fremragende, er, at deres champagner bliver fremstillet på 100% Grand Cru-druemateriale. Trods sit gode ry, er Mailly nu ikke videre kendt af Hr. og Fru Danmark, og det er synd.

Rygraden i champagnerne er overvejende druen pinot noir, hvilket er med til at give tyngde. De smager fortrinligt alene, men kan bestemt også bruges sammen med mad, hvilket gør dem til en god  all-rounder til nytårsaften.

Vi har smagt:
# Mailly Brut Reserve Grand Cru. Super flot duft af modent æble, rugbrød og hasselnødder. Dejlig cremet champagne med god fylde, lækkert syregreb og en lille pikant bitterhed. Ugens vinhit!
Set hos: Laudrup Vin til 330 kr. v. 12 flasker Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

rolf

Facebook - Like us on Facebook

 

Posted in: Andre artikler, Laengere artikler

Leave a Comment (0) →