Årets nytårschampagne 2018 – 1. Heat

Årets nytårschampagne 2018 – 1. Heat

Du er allerede nu på udkig efter nytårschampagnen og stiller dig måske spørgsmålet: hvad skal jeg vælge? En non-vintage til en overkommelig pris eller måske en af de dyrere vintage-champagner?

For mig er det korte svar enkelt. Snup en vintage (champagne med årgang). Prisen er selvfølgelig højere, men pengene er som regel givet godt ud.

 

Vintage-champagne fremstilles i særligt gode år, og derfor er druematerialet som regel bedre end det, husene bruger til deres basis-cuvee – de såkaldte non-vintage-champagner

 

Igen i år har vi foretaget en test af nytårs-champagner her på Vinexpressen.dk, og som noget nyt er der tale om 2 heats bestående af 5 udvalgte flasker. Vinderen og 2´eren fra hvert heat går videre til en finale, hvor vores endelige bud på årets nytårschampagne bliver kåret.

 

I første heat har vi smagt:

# Deutz – Cuvee William Deutz Brut 2006
Testens eneste prestige-champagne, der ved et tilfælde havde sneget sig ind i konkurrencen.
Helt ekstremt lækker næse med toner af grønne grene, pivfriske æbler, ristede nødder, chokolade en bagkant af flæsk. Sindssygt kompleks champagne. Meget ungdommelig (trods sine 12 år på bagen) med en utrolig koncentration, dybde og længde – bliver bare hængende i munden. Fuuuuck det er godt det her ….. Ugens 1. vinhit, der går videre til VineXpressens endelige finale.
Set hos: H. J. Hansen/Vinspecialisten
Pris: 1360 kroner

 

# Henri Mandois – Vieilles Vignes Brut 2007
Flæsket næse med en lille kant af citrus, knækkede grene, græs og ristet brød. Enorm intensitet og en fantastisk barberbladssyre, der bare bider de helt rigtige steder. Som en gigantisk stor bourgogne med bobler. En væddeløbshest, der bliver bedre og bedre for hvert glas. Hurra det er godt. Ugens 2. vinhit, som også går videre til vores endelige finale.
Set hos: Theis Vine
Pris: 599,95 kr. v. 6 flasker

 

# Doyard-Mahe Millesime Brut 2012
Vidunderlig næse med en lille kant af bacon, flæskesvær, B-vitamin og æble. Blød og cremet i munden med en lille sødlig dosage i afslutningen. Dejlig lang i smag. Ryger lige udenfor vores nominering, men helt klart en anbefaling her!
Set hos: Jysk Vin
Pris: 469 kr.

 

# Le Mesnil Blanc de Blanc Prestige Zero-Dosage 2007
Vidunderlig næse af æblekerne, tofee-fee, søde brændte mandler og en lille snert af karamel. Beslutningen om ikke at tilsætte dosage gør den en anelse anæmisk – men altså på den fede og aristokratiske måde. En knastør Satan for masochister og connaisseurs. Anbefalet!
Set hos: Philipson Wine
Pris: 349,95 v. 12 flasker

 

# A Bergere Prestige Brut 2009
Meget æblemost med en bagkant af valnøddetræ og ristet brød. Slank i frugten med en del rå syre og mandel. Ganske koncentreret champagne. Den svageste i dette heat, men også den klart billigste.
Set hos Andrup Vin
Pris: 279 kr. v. 6 flasker

rolf

Posted in: Denne maaneds vin til over 100 kr, Short posts and news

Leave a Comment (0) →