Årets nytårschampagne 2018 – 2. Heat

Årets nytårschampagne 2018 – 2. Heat

Igen i år har vi foretaget test af nytårs-champagner her på Vinexpressen.dk, og som noget nyt er der tale om 2 heats bestående af 5 udvalgte flasker. Vinderen og 2´eren fra hvert heat går videre til en finale, hvor vores endelige bud på årets nytårschampagne bliver kåret.

I første heat fulgtes pris og kvalitet 100%. I denne uge er den dyreste bedst og den billigste svagest, men der er byttet lidt rundt på midtergruppen, hvor den fantastiske årgang 2008 slår igennem hos kooperativet Les Mesnil.

 

I andet heat har vi smagt:

# Pol Roger, Brut 2009
Vildt laber duft af æblekerne, super-duper intens og en nærmest gymnast-spændstig-frugt og grønne grene a la ung Dom Perignon. Mega-saftig i syren, flot intensitet og sindssyg velafstemt balance. Vanvittig lækker champagne, hvor jeg slet ikke tør tænke på, hvor stor den må være i 2008. Ugens første vinhit.
Set hos Sigurd Müller Vin
Pris: 485 kr.

 

# Les Mesnil, Blanc de Blanc, Brut 2008
Vanvittig lækker næse af karamel, Toffifee, ristet rugbrød og en lille mejeri- og kernemælksagtig tone. Røvhamrende benet på den fede måde og uhyre attraktiv champagne, hvor årgangens storhed slå igennem. Ugens andet vinhit.
Set hos Philipson Wine
Pris: 299 kr. v. 12 flasker

 

# Guy Charlemagne – Les Coulmets, Blanc de Blanc Brut 2012
Oceaner af ristet brød, æblekerne og hasselnødder. Sprød, frisk og saftig med en ren og knivskarp syrenerve. Klassisk og flot champagne fra en af mine yndlingsproducenter. På niveau med Les Mesnil, men prisen på Mesnil gør, at denne går videre til vores finale. Anbefalet!
Set hos Theis Vin
Pris: 399,95 kr. v/ 6 fl.)

 

LÆS OGSÅ: Årets nytårschampagne 2018 – 1. heat

 

# Abel Jobart – Brut 2011
Moden tone af gul blommesten og strejf af let sødlig æbletrifli. Intens i frugten og livlig i syre med en helt enorm koncentration for en champagne i det prisniveau. Testens største overraskelse. Et fantastisk godt køb. Høj genkøbsfaktor.
Set hos Køge Vinhandel
Pris 170 kr. v. 12 flasker

 

# Bonnaire – Blanc de Blanc, Brut 2009
Moden blommekarakter i duft med et aftryk af grønne grene og karamel. Fed i frugten med relativt megen sødmefuldhed i munden, hvilket giver oplevelsen af fylde på paletten.
Set hos Erik Sørensen Vin
Pris: 375 kr. (normalpris 425 kr.)

rolf

 

Posted in: Short posts and news

Leave a Comment (0) →