Årets Nytårschampagne 2018 – Finalen

Årets Nytårschampagne 2018 – Finalen

Så er vi klar til finalen i vores blindtest af 10 forskellige vintage-champagner. Fra første heat gik Henri Mandois VV 2007 og Cuvee William Deutz 2006 videre, mens det andet heat blev vundet af Pol Roger 2009 efterfulgt af kooperativet Les Mesnils Blanc de Blanc i den fremragende årgang 2008.

Alle flaskerne er nu gensmagt overfor hinanden, og det har været slående, hvordan pris og kvalitet har fulgt hinanden tæt gennem hele smagningen.

 

Finale-champagnerne og deres placering

Alle 4 finale-champagner kan stærkt anbefales, men der er ingen tvivl om, at førstepladsen går til Cuvee William Deutz, der da også er en prestige-champagne, som koster over dobbelt så meget som nummer 2 Henri Mandois VV. 

3. pladsen går til en fantastisk Pol Roger, der sidder lige i skabet her og nu, mens Mesnil hiver en fjerdeplads hjem i det samlede regnskab.

 

Her er vores smagenoter til vinene

# Deutz – Cuvee William Deutz Brut 2006
Helt ekstremt lækker næse med toner af grønne grene, pivfriske æbler, ristede nødder, chokolade en bagkant af flæsk. Sindssygt kompleks champagne. Meget ungdommelig (trods sine 12 år på bagen) med en utrolig koncentration, dybde og længde – bliver bare hængende i munden. Fuuuuck det er godt det her ….. ryger helt sikkert på mit nytårsbord.
Set hos: H. J. Hansen/Vinspecialisten
Pris: 1360 kroner

 

# Henri Mandois – Vieilles Vignes Brut 2007
Flæsket næse med en lille kant af citrus, knækkede grene, græs og ristet brød. Enorm intensitet og en fantastisk barberbladssyre, der bare bider de helt rigtige steder. Som en gigantisk stor bourgogne med bobler. En væddeløbshest, der bliver bedre og bedre for hvert glas. Hurra det er godt.
Set hos: Theis Vine
Pris: 599,95 kr. v. 6 flasker

 

# Pol Roger, Brut 2009
Vildt laber duft af æblekerne, super-duper intens og en nærmest gymnast-spændstig-frugt og grønne grene a la ung Dom Perignon. Mega-saftig i syren, flot intensitet og sindssyg velafstemt balance. Vanvittig lækker champagne, hvor jeg slet ikke tør tænke på, hvor stor den må være i 2008. Om man foretrækker Pol Roger eller ovenstående må næsten være et spørgsmål om smag, for der er nærmest dødt løb her.
Set hos Sigurd Müller Vin
Pris: 485 kr.

 

LÆS OGSÅ: Årets nytårschampagne del 1.

 

# Les Mesnil, Blanc de Blanc, Brut 2008
Vanvittig lækker næse af karamel, Toffifee, ristet rugbrød og en lille mejeri- og kernemælksagtig tone. Røvhamrende benet på den fede måde og uhyre attraktiv champagne, hvor årgangens storhed slå igennem.
Set hos Philipson Wine
Pris: 299 kr. v. 12 flasker

rolf

Posted in: Short posts and news

Leave a Comment (0) →