Blindsmagning af nytårs-champagner 2/2

Blindsmagning af nytårs-champagner 2/2

Årets blindsmagning af nytårschampagner i 2020 er opdelt i to heats af 10 vine. I første heat havde vi de prisvenlige bobler fra 200 kr. – 350 kr. I denne runde er turen så kommet til champagner mellem 350 og 600 kr. og der er taget et spring opad i kvalitet.

Testvinder Egly-Ouriet fra grand cru-markerne Ambonnay, Bouzy og Verzenay er svinsk lækker i munden, men det måske mest overraskende er vores engelske joker fra Nyetimber, der sniger sig ind i top 3. Doyard er et dampende lækkert tigerbrøl, der smager endnu bedre, når boblerne dunster af. Og udskældte Deutz leverer igen, igen flot vintage-champage med format.

 

1 Egly-Ouriet Brut Grand Cru
Helt vild næse, let reduktiv og frisk med en kant af citrus, chokolade, toffifee og flæskekød. 50% vinificeres på fade, mens resten ligger på tanke, og med den kombination rammer Egly-Ouriet plet. Meget intens i munden med en vidunderlig syre, der bider helt rigtigt i munden med en lille ristet fadagtigt præg. Enorm længde og svinsk lækker i munden.
Set hos Domaine Brandis
Pris: 549 kr.

 

2. Doyard 1. cru, Clos de L´Abbaye – Extra Brut, Blanc de Blanc 2014
Æterisk og dampende lækker i duft med et begyndende præg af modenhed og en lille kant af vanilje og æblekerne. Ingen malolaktisk gæring her, hvilket giver en knivskarp og bonedry stil med en syre, der får min tandlæge til at juble  (dosage 2 gram). Enorm ekstraktion og længde. Et tigerbrøl, og så smager den faktisk endnu bedre, når boblerne damper af. Olalahhh….
Set hos Domaine Brandis
Pris: 599 kr.

 

3. Nyetimber – Blanc de Blanc 2013, (England)
For bare 20 år siden troede ingen på, at Champagne kunne efterlignes eller få sig en værdig konkurrent – MEN det har de fået nu. Indtagende duft af kål, reduktion og friske pærer. Vidunderlig slank i munden med den helt rigtige balance mellem syre, koncentration og frugt. Dejlig stram i syren med en bagkant af ristet brød. Enorm længde på smagen. Engelske bobler i verdensklasse.
Set hos H. J. Hansen
Pris: 499 kr.

 

4 Victor Mandois – Vieilles Vignes Brut, 2008
Vidunderlig og begyndende ælde i duft med toner af rugbrød, æblekerner, citrus i lange baner og lidt stødt æble og kridt. Virker lidt yngre i smagen, der besidder god mundfylde, umådelig lækker friskhed, dejlig saftig syrestruktur og noter af chokolade og karamel. Godt håndværk og super veldrjet champagne af Mandois fra Pierry, syd for Epernay.
Set hos Theis Vine
Pris: 499,95 kr. v. 6 flasker

 

 

5. Andre Clouet Brut, 2012
Æterisk og likorøs næse med en kant af grønne grene, mandel, kridt og hindbær. Dejlig frisk mousse med en slank rankhed, en vild syre og en lille æblekernebitterhed i afslutningen. Knastør og bidende slank i munden – champagne uden et gram fedt for meget på kroppen – som en finlemmet araberhingst (dosage 5 gram). Wox, det er godt!
Set hos Sigurd Muller Vin
Pris: 350 kr.

 

Andre flotte bobler 

 

6. Deutz Brut 2014
Deutz er ofte en udskældt champagne – lidt ligesom Den Gule Enke, men Deutz laver altid sikker, stabil og forrygende vintage-champagne på højt niveau. 2014 er ingen undtagelse. Der er chokolade og tofifee i lange baner med en kant af blød og cremet frugt, der lægger sig om tungen som bredriflet velour. Totalt sexet og lækker i smagen, der har en enorm længde.
Set hos H. J. Hansen

Pris: 499 kr.

 

Tjek testen af de prisvenlige bobler…. her

 

7. Benard-Pitois -1. Cru, Brut 2012
Først lidt æblemost, så en kant af rabarber med et snift af røde bær. En del ælde på smagen med strejf af ristet brød og let bitre æblekerner.
Set hos Bichel Vine
Pris: 395 kr.

 

 

 

8. Henriet-Bazin Hypolite 1. cru Blanc de Blanc Extra Brut
Moden næse med et viff af gazebind og iod, hvilket formentlig skyldes, at den er lagret på fad. Også en del ælde i smagen, der forekommer anæmisk og strunk som en lanse (kun 3 grams dosage) med en bagkant af ristet brød og hasselnødder. Spændende og lidt atypisk champagne med god intensitet og syre.
Set hos Domaine Brandis
Pris: 399 kr.

 

9. Agrapart – 7 crus
Livlig og pivfrisk i duft med en kant af friske grønne pærer, stikkelbær, kridt og lidt gær. Ikke den mest komplekse champagne, men ung og meget delikat i smagen, der afsluttes af en livlig syre i finalen.  Glimrende lille champagne.
Set hos Theis Vine
Pris: 419,95 kr. v. 6 flasker

 

10. Pommery Blanc de Blanc, Non Vintage
Meget ungdommelig med lidt stikkelsbær, pære og gule blommer. Livlig og frisk i munden med en velafstemt syre. Dog ikke så lang i munden, men bestemt velsmagende og anbefalelsesværdig. (Dosage 7 gram)
Set hos Jysk Vin
Pris:  389 kr. v. 3 flasker

 

 

 

 

 

Posted in: Andre artikler

Leave a Comment (0) →