Blindtest af nytårschampagner – 2. heat

Blindtest af nytårschampagner – 2. heat

Så er vi kommet til 2. heat i vores blindtest af nytårschampagner, som består af 7 flasker “vintage”. De 3 bedste vine går videre til finalen, hvor de møder toppen af 1. heat.

I 2. heat er der sluppet en enkelt prestige-champagne med i feltet, nemlig Cuvée William Deutz, og den går  sammen med Pierre Peters og Huré Fréres videre til finalen. Se placeringerne  fra 1-6 i næste uge, når de bedste vine fra de to heats møder hinanden.

 

Top 3 i vilkårlig rækkefølge

# Deutz – Cuvée William Deutz Brut 2007
Fantastisk sniffervin. Helt vidunderlig og harmonisk næse med lidt flødekaramel, stikkelsbær, en lille bagkant af røde bær og ymer… Dyb, dyb og atter dyb med en fantastisk nøddeagtig kompleksitet og intensitet i smagen. Jeg føler mig henført til en gudeplanet…
Set hos: H. J. Hansen/Vinspecialisten
Pris: 1095 kr.

 

# Pierre Peters – Esprit 2014 Blanc de Blanc 2014
# Som altid for Pierre Peter ultra ren og dragende næse med indslag af æblemost og cider, en kant af citrus, stikkelsbær og ristet brød. Ufattelig lækker blødhed i munden, men den besidder også et tosselækkert greb af syre i eftersmagen, der river og flår i munden – gosh, den er god.
Set hos Sigurd Müller
Pris: 460 kr.

 

# Huré Fréres – L’Inattendue – Blanc de Blanc Extra Brut 2014
Sprudlende frisk næse med toner af citrus og pivfriske grønne æbler, gær og biokridt. Knivskarp, ren og spændstig i smagen med en ufattelig lækker nerve – ja nærmest tindrende i syren. Stor, stor champagne, der bliver bedre og bedre med lidt tid i glasset.  Og her er det så, jeg slet ikke forstår Champagne-eksperten Richard Julins ord om, at Hure Freres ikke lykkes med at formidle renhed og storhed, for dét her er da lige præcis renhed og storhed. Bravo!
Set hos Laudrup Vin
Pris: 539 kr. (405 v. 12 flasker).

 

Lige udenfor nominering

 

# Victor Mandois – Brut Vieilles Vignes 2008
Dejlig moden champagne, hvor man finder indslag af æble, valnøddetræ, lidt rugbrød og toffifee. Slank og frisk med en god ælde på den fede måde og masser af insisterende syre. Rigtig god vintage champagne, der med en lille bitterhed i eftersmagen bider de rigtige steder i munden.
Set hos Theis Vine
Pris: 599,95 pr. stk. (399,95 ved køb af 6 stk.)

 

# Bonnaire – Blanc de Blanc – Brut 2011
Ret diskret næse, men med lidt luft dukker der toner af indslag af ristede nødder, strejf af chokolade, æblekerne og citrus op. Blød og cremet med en god fylde. Lækker og velsmagende champagne med fin intensitet, syre og nerve. (5)
et hos Erik Sørensen Vin
Pris: 475 kr.

 

# Le Mesnil – Prestige Zero Dosage 2008
Lidt vanilje, spicy valnøddetræ, chokolade, flødekaramel og faktisk også lidt ymer. En smule benet champagne, der river godt i munden, hvilket flugter fint med zero dosage, men også ret karakterfuld.
Set hos Philipson Wine
Pris: 495 kr. v. 12 flasker

 

# Henriet-Bazin – Brut Nature Premier Cru 2009
Lidt æblemost med en kant af røget whisky, æbleskrog og medicinskab. Smagsmæssigt en anelse bittertoner med et viff af medicinskab og iod.
Set hos Domaine Brandis
Pris: 349 kr.

 

 

 

Posted in: Andre artikler

Leave a Comment (0) →