Fantastiske jordbundsvine fra Alsace

Engang var Alsace danskernes foretrukne hvidvin, men det er efterhånden mange år siden. Nu ser det ud til, at Alsace er ved at genopfinde sig selv.

 

domaine zind humbrecht riesling calcaire 2016Jeg er nok en af dem, der aldrig helt har set lyset i Alsace – altså før nu, hvor vi på Vinexpressen har smagt os gennem nogle fremragende vine fra Parker-favoritten Zind Humbrecht. Huset er kommet med en serie terroir-vine, der afspejler jordbundsforholdene helt unikt.

På Zind-Humbrecht har stilen tidligere været lidt tung, sødlig og alkoholisk, hvilket normalt har tendens til at skjule det såkaldte terroir (altså kombinationen af jordbundsforhold, mesoklima og topografi).

Men i den nye serie af vine fra Humbrecht, har man taget konsekvensen og høstet tidligere, så druerne ikke får ophobet så meget sukker. Hermed opnår man for det første en lavere alkoholprocent på omkring de 12%, og så gærer man næsten vinene helt ud, hvilket gør det muligt at fornemme terroir-præget i form af kalk,
granit og vulkansk jordbund – noget der ellers har været lidt svært tidligere.

 

Vi har smagt

En fredag aften røg der 3 flasker Humbrecht på bordet i årgang 2016 og alle imponerede. Særligt deres calcaire (kalksten) er vidunderlig med en nærmest burgundisk storhed. Sjældent har jeg fornemmet den kridtede tone så meget i en alsacer.

# Domaine Zind-Humbrecht – Riesling Roche Calcaire 2016
Helt fantastisk med toner af grape, kiwi og en burgundisk bioduft af kridt og kalk. Totalt lækker, sexy, stram og ren i frugt med en utrolig finesse og en pirrende syre, som man normalt kun finder i de bedste Bourgogner. Så stor, at den nærmest ophæver sig selv. Verdensklasse.

Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

LÆS OGSÅ: Mosel eksperimenterer

 

Herefter

# Domaine Zind-Humbrecht – Riesling Roche Granitique 2016
Vidunderlig eksotisk duft af tropejuice, fersken, æble, et viff af roser, våde sten og granit. Blød og cremet i munden og samtidigt lækkert bid i syren. Også her har vi en flot terroir-vin. Anbefalet.

VineXpressen Anbefalet
Og som rosinen i pølseenden

# Domaine Zind-Humbrecht – Riesling Roche Volcanique 2016
Masser af grønne æbler, citrus og en lille kant af champignon. Saftig og lækker vin med enorm længde, fedme og koncentration trods den lave alkohol på 12%. Genialt. Anbefalet.

VineXpressen Anbefalet

Facebook - Like us on Facebook

Related Posts