Jeronimus´ Klumme – Gamle drukmåse

Der er fokus på danske unges rekordagtige druk. Nu er det imidlertid næppe rødvinsflasker, de har i hænderne, når de tumler sanseløse rundt i bybilledet torsdag, fredag og lørdag aften og nat.

Alligevel var sundhedsmyndighedernes kampagne for nylig ikke ledsaget af billeder af vodka-shots og Bacardi Breezers, men derimod af en rødvinsflaske. Den kunne tydeligt identificeres som en Chianti, hvilket bragte en meget talende og skrivende, herboende italiensk vinhandler i harnisk. Men nok om det og ham.

Meningen med billedet er tydeligt nok, at samme myndigheder vil rette spotlyset mod de midaldrende og ældres angiveligt problematiske forbrug. Og det er ifølge samme myndigheder over fjorten genstande for mænd og syv for kvinder om ugen.

Men lad os lige klappet hesten, inden den kommunale, opsøgende alkoholpatrulje ringer på. Hvis for eksempel et ægtepar i 60´ erne har fået for vane at dele en flaske vin til aftensmaden – og kun det – er kvinden allerede oppe på 200 pct. mere end det anbefalede, og manden er 50 pct. over.

At de skulle udgøre et problem for samfundet og sig selv er ikke indlysende. Men lad os nu for argumentets skyld antage, at de med deres ´problematiske´ forbrug forkorter livet med ét år. Så går de måske glip af chancen for at ligge i den ble, ingen har tid til at skifte, på plejehjemmet, og se tilbage på muntre stunder med kildevand og broccoli.

Jeronimus

Indholdet i Jeronimus´ Klummer er et udtryk for gæsteskribentens egne holdninger til diverse emner.

Læs også Jeronimus´ Klumme: Ord, ord, ord – om vinskribenternes kreative og finurlige måder at beskrive vin på… her

 

Related Posts

One thought on “Jeronimus´ Klumme – Gamle drukmåse

Comments are closed.