Er du en af dem, der elsker dameblade med mange illustrationer og fotos i kombination med meget lidt tekst, så er vinbogen for dig måske kommet. På Vinexpressen har vi gennemlæst bogen ”Forstå din vin”. Vurderingen får du om lidt.

Den er skrevet af skribenterne bag bloggen winefolly.com, som er en kendt vinblog. På bagsiden af bogen fremgår det, at winefolly bliver besøgt hundredetusindevis af gange dagligt. Øhh – det har jeg nu lidt svært ved at forestille mig, men det lyder nu meget godt, ligesom resten af bagsideteksten.

 

Hvad er det for en type bog

Det er en bog, som først og fremmest henvender sig til begynderen eller dem, der godt kan lide mange illustrationer. Den er underholdende og letlæst. Den vil gerne hele vejen rundt med info om vinsmagning, håndtering af vin, mad og vinkombinationer, druesorter og vinregioner.

 

Fejl i bogen

img_0722Når man nu gerne vil hele vejen rundt på 220 sider og det meste er fotos og illustrationer, så siger det sig selv, at indholdet lider under dette.
Faktisk så meget, at den flere steder bliver unuanceret og på kanten til det fejlagtige:  Et stort rundt glas skulle ifølge forfatterne være ideelt til aromatiske og delikate vine, mens et snævert glas er godt til krydrede og kraftfulde vine. Ja, det kan man godt finde eksempler på, men man kan søreme
også finde eksempler på det modsatte.

 

Vi har selv skrevet en lang artikel om: Vinglassenes betydning …. her

 

Lamothe-Cissac BordeauxOg på samme måde beskrives druesorten zinfandel som en middelfyldig  drue. Jovist kan den give middelfyldige vine, men den kan bestemt også give både lette vine og bombetunge alkoholmonstre afhængigt af fremstillingsmetoden.

Forstå din vin mangler også stringens og rød tråd. I afsnittet om Tyskland (2 sider, hvoraf det meste er brugt til illustrationer) tages afsæt i druesorter, mens afsnittet om Rhône tager udgangspunkt i beskrivelsen af området distrikter – meget mærkeligt!


Summa summarum

Lækkert og indbydende layout, men indholdet virker ADHD-agtigt skruet sammen. Måske er der en retning og en rød tråd, men jeg får bare ikke helt øje på den. Fire stjerner til layout – to for indhold. Vi lander på 3 ud af 6 stjerner. stjerne-3

Hvad: Forstå din Vin

Hvor: Politikens Forlag

Omfang: 248 sider

Vejl. pris: 250 kr.

Facebook - Like us on Facebook

Related Posts