Mad & Vin-Guide

 

Asparges og vin – sådan gør du

29.04. Asparges er en forårs-favorit med sin sæson fra start maj til slut juni. Vi har kigget på blandt andet klargøringen og vinvalget – der ofte beskrives som umuligt….

Grønne asparges skrælles ikke. Typisk bøjes aspargesen og knækkes, hvorefter toppen dyppes i en gang kogende vand (cirka 1 min) eller spises rå.

Man kan også pensle dem med en gang olie og give dem knap 5 minutter på grillen – fantastisk… Read more>>

 

 

MAD OG VIN – kend grundreglerne (del 3:3)

11.04. I de 2 første afdelinger af mad og vinsammensætning, har vi koncentreret os om de vigtigste grundregler.

Det vil sige, hvilke vine, der strukturmæssigt komplementerer salt, syre, sødme, fedme og stærke retter. Og så er man langt hen ad vejen dækket godt ind.

Men vi mangler noget. Nemlig hvordan vinenes specifikke aroma-/smagselementer samt tyngde og modenhed spiller en central rolle for det helt perfekte mad-vin-match…Read more>>

 

Vinen til påskelammet

02.04. Nogle elsker lam – andre hader det! Og det er vel ikke så underligt. For lammet smager dyrisk og skiller sig markant ud i en madkultur, hvor alt ellers tilsættes sukker og skal smage blødt og mainstream-agtigt! På Vinexpressen giver vi vores bud på, hvilke vine, der passer til lam i forskellige afskygninger.

De mange tilberednings-former går i forskellige retninger og kalder på forskellige vine. For hvad taler vi om: den ”rene” kotelet, det grillstegte lam eller den populære kølle tilberedt med masser af provencalske krydderier…. Read more>>

 

Læs også….