Mad & Vin-Guide

 

Vinen til pasta

08.09. Mad og vin fra et bestemt område passer tit sammen. Når vi taler pasta, vil mange sikkert kigge mod hjemlandet Italien. Og det er ikke helt tosset.

I sin grundsubstans er pasta jo let (selvom nogen vil sige, det ligger tungt i maven), og derfor er luftige vine som regel bedre end kraftige.
Og hvis man spiser pastaen, som den bør spises – altså hvor pastaen er i forgrunden – vil unge og friske vine typisk klare sig bedst. Read more>>

 

Vinen til grill må ikke være for tør

Jeg bliver tit spurgt, hvilken vin, der passer til sommerens grill-retter! Den simple tommelfingerregel er, at man bare kan snuppe en oversøisk. En chardonnay eller en shiraz. Det er de enkle svar, men grillmad kan jo være hvad som helst. Lige fra fisk og grøntsager til fjerkræ og rødt kød. Så vi giver lige nogle supplerende regler…

Når vi snakker grill-mad, er der en gylden regel: vinen må ikke være for tør…..Read more

 

Fjordrejer og vin – undgå brølere

Er der noget bedre end friske fjordrejer? Nej vel, så hvorfor ødelægge oplevelsen med den forkerte vin? Vi har et dyrt og et prisvenligt bud på vin, der passer til den skrøbelige reje – og i øvrigt også andre skaldyr…..

Det, som først og fremmest kendetegner fjordrejen, er, at den ikke smager af ret meget og er nærmest fragil i smag. Af den grund skal vinen ikke være for dominerende… Read more>>

 

Læs også….