Mad & Vin-Guide

 

Hvad er bedst til JULEMAD med hele svineriet?

Sidste år afprøvede jeg blandt andet en østrigsk hvidvin og en champagne, da en god vinven foreslog det.

Begge var efter min opfattelse for lette i munden og fungerede ikke optimalt. Vinexpressen giver dig bud på, hvilke vine, du så skal gå efter …. og hvad du for alt i verden IKKE må åbne juleaften.

Den fede gås, anden og flæskestegen med rødkål, syltede agurker og svedsker er krævende. Vinen skal kunne mange ting på én gang….. Read more >>

 

Vinen til rodfrugter

Selvom vi jo stort set kan få rodfrugter året rundt, er det nu som om, rodfrugter og efterår hænger sammen.

Rodfrugter er naturligvis meget forskellige i smag, men der er vine, som er bedre egnede til den slags end andre. Når snakken falder på rodfrugter er nøgleordet “sødme”, og det kalder på en “særlig” type af vin…. Read more>>

 

Vinen til pasta

Mad og vin fra et bestemt område passer tit sammen. Når vi taler pasta, vil mange sikkert kigge mod hjemlandet Italien. Og det er ikke helt tosset.

I sin grundsubstans er pasta jo let (selvom nogen vil sige, det ligger tungt i maven), og derfor er luftige vine som regel bedre end kraftige.
Og hvis man spiser pastaen, som den bør spises – altså hvor pastaen er i forgrunden – vil unge og friske vine typisk klare sig bedst. Read more>>

 

Læs også….