Mad & Vin-Guide

 

Sushi og vin – en særlig kombination

09.07. Tør hvidvin og fisk plejer at være en god kombination. Men sushi kræver noget mere. Langt de fleste vil nemlig toppe sushi´en op med lidt grøn wasabi, sur-søde infærsflager og soya – og det kalder på et helt særligt modspil … Read more>>

 

Vinen til grill må ikke være for tør

Jeg bliver tit spurgt, hvilken vin, der passer til sommerens grill-retter! Den simple tommelfingerregel er, at man bare kan snuppe en oversøisk. En chardonnay eller en shiraz. Det er de enkle svar, men grillmad kan jo være hvad som helst. Lige fra fisk og grøntsager til fjerkræ og rødt kød. Så vi giver lige nogle supplerende regler…

Når vi snakker grill-mad, er der en gylden regel: vinen må ikke være for tør…..Read more

 

Fjordrejer og vin – undgå brølere

Er der noget bedre end friske fjordrejer? Nej vel, så hvorfor ødelægge oplevelsen med den forkerte vin? Vi har et dyrt og et prisvenligt bud på vin, der passer til den skrøbelige reje – og i øvrigt også andre skaldyr…..

Det, som først og fremmest kendetegner fjordrejen, er, at den ikke smager af ret meget og er nærmest fragil i smag. Af den grund skal vinen ikke være for dominerende… Read more>>

 

Asparges og vin – sådan gør du

Asparges er en forårs-favorit med sin sæson fra start maj til slut juni. Vi har kigget på blandt andet klargøringen og vinvalget – der ofte beskrives som umuligt….

Grønne asparges skrælles ikke. Typisk bøjes aspargesen og knækkes, hvorefter toppen dyppes i en gang kogende vand (cirka 1 min) eller spises rå.

Man kan også pensle dem med en gang olie og give dem knap 5 minutter på grillen – fantastisk… Read more>>

 

 

Læs også….