Möet med ny årgangschampagne

Möet med ny årgangschampagne

Over 80% af al champagne er non vintage. I gode år laver vinhusene som bekendt champagne med årgang, og Moet har netop frigivet deres 2009. Men hvordan smager så den? Det vender jeg tilbage til om lidt….

Opskriften på god champagne er hos Moet 3 ting: frugtighed, lethed og elegance. Det har sat husets wine makere på prøve i årgang 2009, der er et af de mere solmodne i år, hvor det har været svært at få lethed ned i vinene. Til gengæld har man den sædvanlige frugtighed og elegance.

 

Vintage Collection

MoetMöet har samtidigt med frigivelsen af deres 2009er valgt at sende en såkaldt Vintage Collection 2002 på markedet, så man kan sammenligne to årgangs-champagner, som Möet synes har mange ligheder.

Af ligheder nævner man, at 2009 næsten ikke havde noget regn i modningsperioden, hvilket man heller ikke havde i 2002. Herudover er koncentrationen og densiteten meget høj i begge vine.

Men så hører lighederne også op. I 09´eren finder man for eksempel over 51% pinot noir (mod normalt kun 20-30%). Chardonnay udgør 36%, mens resten er pinot meunier.

Grundlæggende er de to årgange i min optik faktisk meget forskellige. 09 smager forrygende allerede fra dag ét, mens jeg husker 02´eren som væsentlig mere utilnærmelig på grund af sin høje syre. Ikke desto mindre synes de hos Möet, at netop disse to årgange skal afprøves overfor hinanden, og det har vi så ladet os inspirere af.

 

Vi har smagt

# Moet Vintage 2009
Vidunderlig duft af kridt, gær og citrus med en bagkant af hasselnød. Dejlig intens og blød, men samtidig uhyre elegant. Vi har her fat i en extra brut (5 g. restsukker). Hos Moet fortæller man, at de få procent pinot meunier bringer elementerne i vinen sammen. Den har jeg ikke hørt før, men jeg bliver glad i låget af at drikke den. Anbefalet!
Set: flere steder
Pris: ca. 499 kr.


VineXpressen-Anbefalet

# Vintage Collection 2002
Superintens i duft med en enorm koncentration. Æblekerne, strejf af fernis, kridt og gule stenfrugter. Jeg har altid været stor fan af deres 2002ere, men jeg synes faktisk ikke den er helt klar til at drikke endnu. Et glimrende eksempel på, at Möets gode årgange har et enormt lagringspotentiale, hvilket der er mange, der faktisk ikke ved. Også her en dosage på bare 5 gram pr. Liter. Bravo. Ugens vinhit.
Set hos: Leisner Vin
Pris: 599 kr.

Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

Tjek også sidste uges vinhit: En rigtig Cliffhanger fra Mosel

 

Facebook - Like us on Facebook

 

 

Posted in: Denne maaneds vin til over 100 kr

Leave a Comment (0) →