Ny Vinbog om Rhône – Anmeldelse *****(*)

Er der en vinskribent i Kongeriget Danmark, der skriver så blækket og blodet sprøjter, må det være Jyllands Postens Niels Lillelund, der her har bedrevet en bog om Rhône-dalens vine. En nyrevideret og udvidet udgave af den han skrev i 2004.

 

I SELSKAB MED LILLELUND keder man sig aldrig. Han er blandt andet kendt for sine blogindlæg ”Det var Dråben”, hvor de bidende kommentarer får frit løb. Det er der ikke meget af her – nogle ville måske sige desværre – men til gengæld er der tale om et grundigt og vel-researchet værk om:

Vinene fra RhôneOmråderne
Producenterne
Udviklingen i Rhône
Jordbundsfoldenes betydning for vinene
Fadlagring (eller ej)
Forskellen mellem den nord- og sydlige Rhône-dal
Relevante emner som biodynamik, naturvine, afstilkning og markarbejde

 

ALT SAMMEN DET, man finder relevant, hvis man kaster sig over en bog som denne. Tilmed får man velillustrerede kort af André Dewald, telefonnumre, webadresser, importørliste mm. Og så er der fokus på at spise og bo i området.

 

SÅ LANGT SÅ GODT. Men når vi nu ikke svinger os op på 6 stjerner, handler det ikke så meget om indhold, men om billedsiden. Det kan undre, at man i sådan et storstilet projekt ikke kunne få plads til en fotograf i budgettet. Billedsiden er for at sige det ligeud røvkedelig. Endeløse serier af endeløse landskabsfotos udlånt af Inter-Rhône og producenter fra området. Kun to menneskefotos på 410 sider og et forkølet sort-hvidt portrætgalleri af 14 producenter bagest i bogen er det blevet til. Og så er der i øvrigt heller ingen billedtekster.

 

MEN SUMMA SUMMARUM: En super relevant, dybdegående og velskrevet bog, hvor den velførte pen skinner klart og tydeligt igennem. ”Vinene fra Rhône” er på alle måder en milepæl i dansk vinlitteratur og vil fremover blive et af mine egne opslagsværker!

stjerne-5-5

Hvad: Vinene fra Rhône

Hvem: Niels Lillelund på forlaget Lindhardt og Ringhof

Hvor meget: 349 kr.

 

Related Posts

One thought on “Ny Vinbog om Rhône – Anmeldelse *****(*)

Comments are closed.