Tyske rødvine overrasker – igen

Så har jeg i løbet af ugen smagt mig igennem 8 mere eller mindre tilfældige, tyske spätburgundere aka pinot noir, og det må bare konstateres, at kvalitetsniveauet overrasker.

Tyskerne er ved at få styr på deres rødvine, og som Michael Schmidt – Jancis Robinsons udsendte i Tyskland – sagde for nyligt: den sene høst og det dominerende fadpræg, som tidligere var med til at gøre de tyske rødvine jammy og urtegrønne er ved at være forbi.

Over en bred kam har man droslet ned for fadene. De tyske producenter er ikke så forhippede efter det overmodne præg længere, og det har været en sand fornøjelse at smage de 8 vine, hvoraf jeg faktisk kan anbefale hele 6 af dem. Det var bestemt ikke sket for 10 år siden!

 

Bedst i test

1 # Mayer-Nakel – S. Ahr 2016 (Ahr)
Flot duft af kirsebær, jordbær og blommesten. Stramt struktureret med en lækker renhed i frugten. Smager bare vidunderlig og besidder dejlig balance mellem fad, frugt og struktur – trods den lidt svære årgang. Bedste vin i test.
Set hos: Barrique Vin (men udsolgt pt.)
Pris. 299 kr. V. 6 flasker

 

2 # Martin Wassmer Markgräflerland 2014 (Baden)
Rigtig lækker kirsebær-ribs-næse med en kant af blå blommesten, grønne grene og karamel. Dejlig, cremet og velstruktureret vin med en dejlig lille stenfrugtsbitterhed i afslutningen. Topvin til prisen. Høj genkøbsfaktor. Testens bedste køb!
Set hos Philipsonwine
Pris: 129 kr. V 12 flasker

 

3 # Julius Wasem – Ingelheimer Sonnenhang 2016 (Rheinhessen)
Wasem ryger ind på en tredjeplads. Her er et let ristet præg med en lille urtegrøn tone, kirsebær, en snert af mørke oliven og hårvand på den fede måde. Blød i frugten med en lille frugtsødme på toppen og en behagelig bitterhed i afslutningen. Faktisk meget nord-rhone´sk i stil. Anbefalet.
Set hos: Carlsenvin.dk (men pt. udsolgt)
Pris: 209 kr.

 

4 # Lanius Knab. Endinger Engelsberg 2016
Masser af lys bærfrugt, kirsebærsten og strejf af urt og kål. Frisk og let i stil med en lille prikken på tungen, som aftager med lidt tid i glasset. Elegant med lækker luftighed. Meget pinot´sk. Høj genkøbsfaktor.
Set hos: Vinens Verden
Pris: 129 kr.

5 # Philip Lang 2015, Baden
Lidt æblekerne, lidt laurbær og en snert af blommesten. Koncentreret fætter, hvilket formentlig hænger sammen med årgangen. Ret lukket pt. – kunne godt bruge en anelse mere tid på flaske. Anbefalet.
Ikke set på det danske marked.
Pris: ?

 

6 # DR. Heger Mimus 2012, Baden
Dejlig sødmefuld næse med en tone af jordbærsyltetøj og en lille snert af ristet fad, oliven og chokolade. Ret koncentreret i munden omend en anelse ekstraheret i stil med en let bittertørhed i eftersmagen. Anbefalet.
Set hos Chas-e.dk
Pris: 329 kr.

 

7 # Drautz Able – Scheuerber Neckarsulm 2013
Noget diskret på næsen med en kant af tørhed, tjære og et viff af laurbærblade. En del tørhed i eftersmagen. Noget benet – mere struktur end frugt i eftersmagen.
Set hos: ikke set på det danske marked
Pris: ?

 

8 # Abrill Magmatit 2014 – Baden
Let oxidativ næse med en kant af brun æblekerne, amerikansk vanilje, kokosfad og chokolade. Lidt smal i smagen, hvor fadet forekommer en smule dominant.
Set hos: Kjær Sommerfeldt
Pris: 249 kr.

rolf

Related Posts

One thought on “Tyske rødvine overrasker – igen

Comments are closed.