UGENS VINE – lidt blandede bolsjer

UGENS VINE – lidt blandede bolsjer

Ugens vine er en samling lækre “blandede bolsjer” fra Mr. Ruby, Rotunden og Winelovers. Jeg har tidligere skrevet om Rotundens imponerende sortiment af spanske vine. I denne uge er der en opfølgning fra det ukendte Emporada, der laver vin som i Priorat – men bare bedre til prisen.

 

 #Familie Alcacer – Elitia 2017, Emporada (Spanien)
Vidunderlig næse, hvor man finder indslag af brombær, røde bolsjer og kandis toppet op med lidt røget fad. Ditto i smagen, der er maskulin og bredskuldret med masser af dybde, koncentration og struktur. Minder lidt om god Priorat. Spændende vin fra det ukendte område Emporada i det nordøstlige Spanien. Ugens vinhit.
Set hos Rotunden
Pris: 2 flasker 520 kr. 

 

Andre gode vine smagt i løbet af ugen:

 

# Familie Alcacer – Vicool Becool Negre 2017
Lidt brombær, æblekerne og en lille styret tone af oxidation. Flot koncentreret fætter med både struktur og dybde. Ligesom Elitia minder den meget om god Priorat. Druerne her er grenache, merlot og syrah – en laber blanding med masser af karakter til prisen. Anbefalet
Set hos Rotunden
Pris: 2 flasker 260 kr.

 

# Antica Fratta Brut – Cuvee Real, Fraciacorta
Glimrende duft af grønne grene, lidt æblekerne og stikkelsbær. Blød og let cremet i munden med strejf af gær og en frisk syrenerve. Et fint og prisvenligt alternativ til champagne. Anbefalet.
Set hos Mr. Ruby
Pris: 199 kr. ved 3 flasker

 

# Sidewood Chardonnay, Adelaide Hills 2018 (Australien)
Flot og meget burgundisk næse, hvor man finder indslag af ananas, kiwi og et lille strejf af fad. Slank, rank og dejlig sprød i syren med en forbavsende lav alkohol (12%).  Ikke den store dybde her, men velsmagende og feminin som en primaballerina. Anbefalet.
Set hos Winelovers
Pris: 248,75 kr.

 

 

Posted in: Denne maaneds vin til over 100 kr

Leave a Comment (0) →