UGENS VINHIT – champagnedræberen fra Sydafrika

UGENS VINHIT – champagnedræberen fra Sydafrika

Ugens vinhit er lidt af en champagne-dræber fra Sydafrika: Charles Fox´s Cipher Brut 2012. Vi har flere gange smagt vinene fra Fox, og hver eneste gang er det en fornøjelse og overraskelse så tæt man kommer på champagne i stil. Priserne er samtidig yderst fornuftige, hvilket gør vinene særdeles attraktive og gør dem til gode køb!

 

# Charles Fox Cipher Brut 2012, Elgin Sydafrika
Helt vidunderlig, moden og meget champagneagtig næse, hvor man finder indslag af ristede nødder, maltbolsje og en kant af citrus. Saftig og laber i munden med en blød og cremet mousse og en viril syre, der tager lidt æbleskræl i pulverform under armen. Nøj hvor smager den godt!
Set hos Winelovers
Pris: 389 kr.

 

# Charles Fox blanc de Blanc, Brut 2015, Elgin Sydafrika
Formidabel og ren næse, hvor jeg fanges ind i en brise af kiwi, gær, kridt og et lille snift af ristet brød. Pivren i frugten med en lokkende og eksplosiv syre, der nærmest er som at få et mentalt spark i kuglerne – så det op Lille Hans. Fremragende køb, fremragende alternativ til champagne – what is not to like?
Set hos Winelovers
Pris: 250 kr.

 

# Charles Fox, Brut 2015 (Elgin Sydafrika)
Årets joker i vores champagnetest var Charles Fox Brut 2015, der strøg ind på en flot femteplads. Næsen er først en anelse gasagtig, men med lidt tid i glasset åbner den op for toner, der lige så godt kunne komme fra Champagne som fra Sydafrika. Eksempelvis indslag af lidt ristede nødder, undermodne æbler og friske grønne bær. Syren er indtagende, sprød og særdeles livlig. Dejlig vin med rigtig god længde på eftersmagen. Anbefalet.
Set hos Winelovers.dk
Pris 280 kr.

 

# Charles Fox Brut Rosé 2013, Elgin Sydafrika
Flot og meget champagne-nær duft med indslag af jordbær, en skefuld rugbrød og lidt æblekernebitterhed. Saftig vin, der trækker mundvand. Overraskende gode rosé-bobler fra Sydafrika.
Set hos Winelovers
Pris: 210 kr.

Posted in: Denne maaneds vin til over 100 kr

Leave a Comment (0) →