Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /customers/0/a/e/vinexpressen.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/script-loader.php on line 757 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /customers/0/a/e/vinexpressen.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/script-loader.php on line 757 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /customers/0/a/e/vinexpressen.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/script-loader.php on line 758 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /customers/0/a/e/vinexpressen.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/script-loader.php on line 758 Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /customers/0/a/e/vinexpressen.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/plugins/wpcu3er/wpcu3er.php on line 1709 UGENS VINHIT – Côte Rotie på New Zealandsk « Vinexpressen.dk

UGENS VINHIT – Côte Rotie på New Zealandsk

UGENS VINHIT – Côte Rotie på New Zealandsk

Ugens vinhit kommer fra New Zealand, men da den blev smagt blindt, plumpede jeg i med begge ben og gættede på Nord-rhône! For den smager som en god Côte Rotie eller en stor Saint Joseph med sin rå og granitede brændthed i kombination med lidt brombær, peber og slagterbutik. Mums!

 

# Blank Canvas – Syrah 2015, Hawkes Bay (New Zealand)
Så er der dømt formidabel syrah for Nord-rhône. Øhh nej for Søren da. Der står Hawkes Bay på etiketten! Men den smager sgu fransk med masser af stødt sort peber, lidt flæskekød, brombær og en brændt granittone, som man sjældent finder andre steder end Côte Rotie. Samtidig stram og rank i strukturen med flot moden syre og en bagkant af tanniner, der rammer frugten eminent ind. I love it!
Ugens vinhit.
Set hos Winelovers
Pris 287,50 kr.

 

Andre vine, fra Winelovers, der kan anbefales 

 

# Sulin – Grignolino del Monferrato Casalese 2018
En grim etiket skjuler noget delikat og yndefuldt her: en grignolino, der strutter af lyse røde bær a la kirsebær, ribs, lidt grønne grene og en kant af saltlakrids. Letbenet og elegant fætter –  ja faktisk fjerlet som en bourgogne, men med en garvesyre, som får én til at tænke på nebbiolo-druen, der som bekendt er rygraden i de berømte baroloer. Ikke desto mindre er druesorten grignolino helt sin egen og nøj, hvor drikker den bare godt…. jeg er fan af lethed, elegance og Sulin. Høj genkøbsfaktor.
Set hos Winelovers
Pris 87 kr.

 

# Spionkop Wines – Riesling 2016, Elgin (Sydafrika)
Super lækker næse, hvor man bliver fanget ind i en brise af friske grønne æbler, citrus, skifer, røg og så lidt af rieslingens klassiske petroleumstoner. Slank og mineralsk vin med en dejlig lav alkohol (12,5%), der i øvrigt toppes op med et frisk syrebid og dejlig grapeagtig bitterhed.
Set hos Winelovers
Pris 159 kr.

 

# Babylonstoren – Chardonnay 2018 Paarl (Sydafrika)
Er man til oversøisk chardonnay med en dosage af friske fade, så er det her man stoppe op! Dejlig tropisk og fed næse næse med toner af frisk kærnet smør, ananas og et bagtæppe af egetræ. Ditto i smagen, der er cremet og tyktflydende med en vibrerende syre, der der holder det hele godt på plads. En af de vine, der bør have en dekantering, hvilket åbner op for lidt mineralske toner. Anbefalet.
Set hos Winelovers
Pris 198,75 kr.

 

# Domaine Tropez – White Rosé 2019
At sætte en rosé overfor rosé-haderen af dem alle (= undertegnede) er som at sætte en ræv til at vogte gæs. Men jeg må nu indrømme, at vi her har fat i noget, der ikke er så ringe endda. Måske fordi den smager mere som en hvidvin end en klassisk rosé fra Provence. Duften er frisk med indslag af fersken, lidt jordbær, melon, citrus og strejf af kelim. Dejlig letbenet sag, hvor man finder masser af sprød syre, der springer flik flak på tungen. Anbefalet.
Set hos Winelovers
Pris ukendt

 

# Sulin Ornella – Barbera del Monferrato 2015 (Italien)
Så er der masser af kirsebær, brombær, blå blommesten, en lille snert af tørret frugt og en bagkant af skifer. Utrolig lækker barbera med en enorm dybde og kompleksitet. Jeg har sjældent smagt en barbera med den dybde i det prisniveau.
Set hos Winelovers
Pris 139 kr.

 

# Sulin Barbera – Siné 2018
Frisk, saftig og klassisk barbera-næse med toner af mørke kirsebær, blommesten, lidt brombær og sød lakrids. I munden finder vi barbera´ens friske og livlige syre, der bringer aromaerne flot rundt i munden. God pris. Anbefalet.
Set hos Winelovers
Pris 77 kr.

 

 

Posted in: Denne maaneds vin til over 100 kr

Leave a Comment (0) →