Ugens vinhit – dansker-pinot fra Californien

Ugens vinhit – dansker-pinot fra Californien

Ugens vinhit kommer fra Whistler Estate. Den er lavet af danskeren, Stig Hansen, som tidligere arbejdede for Erik Sørensen Vin og i øvrigt læste biokemi inden han blev wine maker.

Vi skal til Sonoma Coast, hvor forbilledet har været at lave en ufiltreret vin med stor elegance, og det er bestemt lykkedes her.

Gæringen er foretaget med 20-35% hele klaser for at opnå friskhed og elegance. Herudover bruges kun naturlig gær, og vinen lagrer 14-18 måneder på franske fade, hvoraf de 20% er nye.

 

# Whistler Estate 2014 – Estate Pinot Noir, Sonoma Coast
Vidunderlig næse med masser af kirsebær, lidt blommesten og en bagkant af hø. Toplækker i munden med en stramhed, der bøffes op med et frisk, lille syrebid. Knap så kompleks og koncentreret som sin storebror Picus, men helt fantastisk balanceret i min mund. Nøj, hvor smager den godt. Et brag af en vin, der får mig til at tænke i bourgogne-baner. Ugens vinhit.
Set hos Erik Sørensen
Normalpris 600 kr., tilbudspris 495 kr.

 

# Whistler Estate 2014 – Picus Pinot Noir, Sonoma Coast
Flot og ren pinot-næse med solmodne kirsebær og et lille dryp af syltetøj. Lidt mere likorøs, juicy, blød og rig i munden end en bourgogne, men hold da op, hvor smager den bare mega freaking godt med sin slikne og sexede frugtsødme, der smyger sig rundt om tungen. Trods sin tilgængelighed mister vi ikke friskhed og elegance. Monstrøs indtagende i munden. Anbefalet
Set hos Erik Sørensen
Normalpris 800 kr., tilbudspris 600 kr.

 

Andre udvalgte vine fra Erik Sørensen, der kan anbefales

 

# Domaine de Mourchon – Tradition 2016, (Seguret – Frankrig)
Flot, betagende og traditionel Rhône-vin, der strutter af krydderier, jordbær, stødt sort peber, lidt hostesaft og lakrids. Det her er rigtig Rhône-vin med masser af varme og råfrugt. Alkoholen er samtidigt rigtig godt styret. Høj genkøbsfaktor.
Set hos Erik Sørensen
Normalpris 160 kr. pr. flaske. Tilbudspris 130 kr.

 

# Domaine de Mourchon – Grande Reserve 2016, (Seguret – Frankrig)
Jordbær, lakridskonfekt og lidt peber i duft. En slagkraftig fætter med en alkohol på 15,5%, der pakkes overraskende godt ind af en cremet bærfrugt. Umådelig indtagende og ultrablød med en gang harmoniske og afrundede tanniner i eftersmagen. Anbefalet!
Set hos Erik Sørensen
Normalpris 250 kr. pr. flaske. Tilbudspris 180kr.

 

 

 

Posted in: Denne maaneds vin til over 100 kr

Leave a Comment (0) →