UGENS VINHIT – fantastisk sydafrikaner

UGENS VINHIT – fantastisk sydafrikaner

Ugens vinhit, Saluez Le Saboteur, kommer fra Winelovers, der har specialiseret sig i højkvalitetsvine fra Sydafrika. Le Saboteur er lavet på en blanding af chenin blanc, viognier og blanc fume, og den smager  som en drøm. En-to-tre og flasken er drukket. Det her er genial vin uden dikkedarer og for meget wine maker-indblanding.

 

# Saluez Le Saboteur 2017, Luddite, Sydafrika
Helt vidunderlig, diskret og tilbageholdende næse, hvor man efter lidt tid i glasset finder indslag af citrus, ananas og lidt fersken. Læg dertil en dejlig saltet mineralitet, der hvirvler op som et pust af flyvesand. Ufattelig blød, cremet og saftig i munden uden at blive tung. En laber syre popper op i afslutningen og sætter trumf på.  Ugens vinhit!
Set hos Winelovers
Pris: 142 kr.

 

Andre hvidvine fra Winelovers, der kan anbefales:

 

# Weingut Sohns Riesling Trocken “Hasensprung” 2017, Rheingau, Tyskland
Så er der knivskarp frugt og gnistrende syre, som trækker mundvand og får vinen til at sprutte og sprælle på tungen. Duften oser af undermodne æbler, lidt stikkelsbær og en skvis af kiwi, mens smagen bare er vanvittig fokuseret og ren. Slank og mineralsk – ja nærmest blodfattig på den helt rigtige måde. Hold da kæft, det er godt til prisen. Ekstrem høj genkøbsfaktor.
Set hos Winelovers
Pris: 129 kr.

 

# Schoffit Riesling – Lieu-Dit Harth 2013, Alsace, Frankrig
Først lidt æblekerne, så lidt tørrede abrikoser og ananas samt lidt petroleum. Flot, rank riesling med lidt alder, og så besidder den en lille frugtsødme og en dejlig insisterende syre i rumpetten. Anbefalet.
Set hos Winelovers
Pris: 99 kr.

 

# Schoffit Chasselas VieillesVignes  2014 Alsace, Frankrig
Her er den bedste Chasselas, jeg kan mindes at have fået i flere år! Lidt nedfaldne gule blommer, abrikos-confit, petroleum og så en gang vådt kelimtæppe – på den fede måde. Blød og cremet i munden med god længde på smagen. Chasselas er som regel anonym og kedelig, men her har vi lidt modenhed kombineret med gamle vinstokke, og det kan noget. Anbefalet.
Set hos Winelovers
Pris: 99 kr.

 

# Sidewood Chardonnay 2018, Adelaide Hills (Australien)
Så skal vi til Australien, hvor Sidewood laver formidabel vin på Bourgogne-manér med gæring på fransk eg og brug af naturligt gær. Chokerende burgundisk næse, hvor man finder indslag af citrus, pivfriske ananas og en let faddosage. Oceaner af sprød syre og samtidig dejlig cremet i munden med et snift af kridt og havsalt. Bragende god sydafrikaner. Anbefalet
Set hos Winelovers
Pris: 199 kr.

 

# Blank Canvas Grüner Veltliner 2013, Marlborough, (New Zealand)
Behagelig duft af æble og citrus i duft. Rank, slank og livlig koldgæret vin med masser af spændstig syre og livlighed. Anbefalet.
Set hos Winelovers
Pris: 149 kr.

 

Posted in: Denne maaneds vin til over 100 kr

Leave a Comment (0) →