UGENS VINHIT – flotte vinter-hvidvine

UGENS VINHIT – flotte vinter-hvidvine

De sidste par uger har vi smagt på hvidvine fra forskellige importører, og de bedste af dem er valgt ud her. Der er Meursault fra Bourgogne, en silvaner fra Tyskland og en enkelt syditaliener, der står til en skarp pris.

 

# Meursault – Lou Dumont 2017
Helt vidunderlig næse, der minder mig om en let reduceret hvid bourgogne i Coche-Dury stilen. Knivskarp i munden med toner af citrus og ananas. Samtidig superslank og mineralsk fætter med en fantastisk mumsfaktor. Nøj, hvor er det godt. Ugens vinhit.
Set hos Laudrup vin
Pris: 494 kr. v. 12 flasker

 

# Schloss Schönberg – Auerbacher Silvaner 2018, Hessische Bergstrasse
Masser af fadpræg, vanilje og smør med en bagkant af citrus. Læg dertil lidt tropefrugt a la papaya, et lille knæk af grape, kridt og mineralsk tørhed, der åbner med en dekantering. Den skal efter min mening absolut dekanteres her og nu, da det mineralske træder frem og lukker lidt ned for faddosseringen. Elegant i munden med en laber og insisterende syre. Anbefalet.
Set hos Mr. Ruby
Pris: 149 kr. v. 6 flasker 

 

# Costamolino Argiolas – Vermentino di Sardegna 2018
Lækker sprød duft, hvor man finder indslag af æblekerner, lidt stikkelsbær, skifer og et strejf af våd kelim. Stram og ren i munden med god syrefriskhed. Glimrende vin til prisen. Anbefalet.
Set hos Gallovini
Pris: 79 kr.

 

 

Posted in: Denne maaneds vin til over 100 kr

Leave a Comment (0) →