UGENS VINHIT – flydende juleknas på flaske

UGENS VINHIT – flydende juleknas på flaske

I denne uge har vi smagt på vin fra Gallovini, og de bedste er valgt ud her. Ugens vinhit er en portvin fra Real Companhia Velha, som i den grad leverer på den uhørte gode sammenhæng mellem pris og kvalitet.

 

# Sibio Tawny Reserva – Real Companhia Velha
Masser af rosiner, ristede mandler og juleknas på flaske. Dejlig solmoden portvin med en vidunderlig puddersukkeragtig sødmefuldhed. Et absolut fremragende portvinskøb og ugens vinhit her på Vinexpressen.
Set hos Gallovini
Pris: 79 kr.

 

# Sibio LBV 2015 – Real Companhia Velha
Tonsvis af livlig og ungdommelig bærfrugt, hvilket er typisk for nyaftappet LBV. Et overflødighedshorn af mørke bær, lidt peber og en bagkant af lakrids lægger sig blidt på tungen, men samtidigt sprutter og spræller den i munden med sin livlige friskhed. Anbefalet.
Set hos Gallovini
Pris: 99 kr.

 

# Brunello di Montalcino – Poggiarellino 2014 (Italien)
Lækker duft af underskov, sveske, lidt røde bær, cedertræ og grafit. Medium koncentreret vin, hvor frugten rammes ind af en dejlig garvesyre. Meget klassisk i strukturen – nej hvor smager den bare godt. Anbefalet.
Set hos Gallovini
Pris: 249 kr.

 

# Rosso di Montalcino – Poggiarellino (Italien)
Flot næse, hvor man finder indslag af hindbær, søde ribs og lidt blommesten. Ditto i smagen, der forekommer rank, elegant og ren i frugten med en lille urtegrøn tone og en dejlig frisk syre i afslutningen. Anbefalet.
Set hos Gallovini
Pris: 129 kr.

 

# Venturini – Massimino 2015, (Veneto Italien)
Venturini ér og bliver en af mine yndlingsproducenter i Amarone-land. Her er altid smæk for skillingen, og ugens to Venturini-vine er ingen udtagelse. Massimino oser af tørret frugt og strejf af blommesten. Rank og velstruktureret med masser af slagkraft og en (til min smag) tilpas velafstemt frugtsødme. Smager som en mini-Amarone. Anbefalet.
Set hos Gallovini
Pris: 149 kr.

 

# Venturini Valpolicella – Campomasua 2016
Venturini gør det igen, igen. Denne gang med en indtagende duft af lyse røde bær, hovedsageligt kirsebær og blommesten. Smagen er slank, elegant og letløbende – lidt som en lille lys bourgogne med god luftighed og friskhed. Anbefalet.
Set hos Gallovini
Pris: 99 kr.

 

 

Posted in: Denne maaneds vin til under 100 kr

Leave a Comment (0) →