UGENS VINHIT – formidabelt køb fra Nord-rhône

UGENS VINHIT – formidabelt køb fra Nord-rhône

Ugens vinhit kommer fra den nordlige Rhône-dal, hvor Gerin har begået et lille mesterstykke til en formidabel pris. Druen er selvfølgelig syrah…

 

# Gerin Syrah – La Champine 2018, Frankrig
Dejligt flæsket næse med toner af brombær, lidt ymer, brændt skifer og et snift af lakridskonfekt. Enorm koncentration kombineres her med en opstrammende garvesyre, som rammer frugten fantastisk godt ind – og så afslutter vi med en laber og støddæmpende bærsødme. Ugens vinhit.
Set hos Jysk Vin
Pris: 112 kr v 6 flasker

 

Andre vine fra Jysk Vin, der kan anbefales:

 

# Massimo Rivetti – Langhe Nebbiolo 2018, Italien
Her er en mini-barolo fra området Langhe, der bare er lige til at hælde ned i halsen. Duften er vidunderlig med indslag af kirsebær, hindbær, lakrids og blå blommesten. Samtidig stram i munden med garvesyre, der er så strunk som en lanse. Mama Mia! Høj genkøbsfaktor.
Set hos Jysk Vin
Pris: 134 kr v 6 flasker

 

# Gigant Steps – Pinot Noir , Yarra Valley 2019, Australien
Betagende næse, hvor man finder indslag af jordbær, stenfrugter, frisk kelim og lidt flødekaramel på toppen. Ditto i smagen, der er frisk og livlig med en lokkende og delikat luftighed. Læg dertil en puddersukkeragtig frugtsødme, der spices op med et lille syrebid i afslutningen. Vox det er godt. Anbefalet.
Set hos Jysk Vin
Pris: 179 kr. v 3 flasker

 

# Chianti Classico, Pagliarese 2018, Italien
Er man til klassisk chianti med medium koncentration og elegant luftighed, så kan man passende dvæle lidt ved Pagliarese. Her er nyplukkede hindbær i lange baner og en kant af saltlakrids. Dejlig stram i munden med en bagkant af frisk, sprælsk syre. Anbefalet.
Set hos Jysk Vin
Pris: 148 kr v 6 flasker

 

# Sancerre – Les Demoiselle 2019, Frankrig
Her fanges man ind i en brise af grønne grene, lidt stikkelsbær og pivfriske æblekerner. Det samme i smagen der er slank og sprød med masser af syrenerve. Afsluttes af en fin lille mineraltet, der er piftet op med et mættende strejf af havsalt. Anbefalet.
Set hos Jysk Vin
Pris:

 

 

Posted in: Denne maaneds vin til over 100 kr

Leave a Comment (0) →