UGENS VINHIT – frisk sommervin fra Vinimondo

UGENS VINHIT – frisk sommervin fra Vinimondo

Ugens vinhit kommer fra det upåagtede Württemberg, hvorfra vi blandt andet har smagt på Weingut Beurers Kieselsandstein, en delikat og biodynamisk mundfuld.

I 2003 blev huset økologisk, men siden 2012 er de gået biodynamisk. Beurer er Demeter-certificeret, der høstes kun ved håndkraft og der pløjes med hest. Vinene er spontangæres på gamle egetræsfade og ligger på den naturlige gær i næsten to år inden den tappes med minimal filtrering.

 

# Weingut Beurer – Kieselsandstein Riesling 2017
Let tropisk duft af fersken, papaya og et lille strejf af grønne æbler, hasselnødder, kridt og petroleum. Mineralsk med en anelse fedme, der bakkes op af et lækkert syrebid og en lille kernebitterhed i eftersmagen. Laber spontangæret biovin, der oser af karakter. Beurer er i øvrigt medlem af VDP (Verband Deutscher Prädikatsweingüter), der med sine omkring 200 medlemmer, er den fornemmeste vinsammenslutning i Tyskland. Ugens vinhit.
Set hos Vinimondo
Pris 175 kr.

 

Andre sommerfriske hvidvine fra Vinimondo, der kan anbefales

 

# Weingut Beurer – Riesling Trocken 2019
Frisk duft af stikkelsbær, citrus og et lille snift af kiwi. Ditto i smagen, der er slank og rank, og hvor syren springer flik-flak på tungen. En rigtig terrassebasker til de lune sommeraftener. I love it! Anbefalet!
Set hos Vinimondo
Pris 99 kr.

 

# Fratelli Bucci – Verdiccio 2016 (Italien)
Ret kompleks næse, hvor man finder indslag af gule blommer, pære, kridt, lidt overmodent æble – på den fede måde – og knækkede grønne grene. I munden slank, som verdiccio skal være, med en lille pikant cremethed og en lille bagkant af havsalt. Super vellavet vin med flotte underliggende nuancer. Anbefalet.
Set hos Vinimondo
Pris: 149kr.

 

# Noelia Ricci – Bro Trebbiano, Emilia-Romagna
Sprød og livlig med masser af pivfriske, grønne æbler, lidt citrus og selleri, et lille mineralsk viff af våde flintesten og salt. Nydelig og ren vin med god spændstighed. Smager ikke af vanvittigt meget, men netop dette gør den perfekt til fjordrejer og andre skaldyr. Anbefalet.
Set hos Vinimondo
Pris 129 kr.

 

Posted in: Denne maaneds vin til over 100 kr

Leave a Comment (0) →