UGENS VINHIT – ikke en vin men cider

UGENS VINHIT – ikke en vin men cider

Ugens vinhit er faktisk slet ikke en vin, men en cider fra Jerome Forget, der går for at være en af Frankrigs bedste producenter. Der er her tale om naturgæret pærecider – også kaldet Poirée i Frankrig. Den er hverken klaret eller filtreret, og så smager den bare som en drøm…

 

# Jerome Forget – Domfront Cuvee 2016
Vidunderlig duft af pivfriske pærer og et viff af gas. Saftig og enormt intens i munden med et ocean af livlige bobler. En fantastisk afstemt sødme kombineres her med en knivskarp syre, der får den til at ligge vanvittigt lang tid i munden og trække mundvand som en stor tysk riesling. Danser nærmest henover tungen, som en elverpige over liljekonvaller. Jeg er overvældet – ja endda målløs. 6 af 6 stjerner!
Set hos CiderRevolution
Pris: 110 kr.

 

Andre cidere smagt i løbet af ugen:


# Jerome Forget – Vinot Cuvee 2018

Sødlig og floral med anstrøg af friske pærer, hvide blomster og et lille strejf af hvedeøl. En smagsmæssigt vinøs og tør pærecider, der forekommer dejlig struktureret i munden med en lille tanninsk kernebitterhed i afslutningen. En rigtig conaisseur-cider lavet på naturligt gær. Ufiltreret og lavet uden svovl. 4½ stjerne.
Set hos CiderRevolution
Pris: 125 kr.

 

# Jerome Forget – Fossey
Dejlig pærekarakter, men faktisk også lidt æblekerneagtig i stil med et viff af hest og læder på den fede måde med en bagkant af gær. Sødmefuld med masser af koncentreret frugt og et lille tørhedspræg i afslutningen. Umådelig delikat poiree, der nærmest danser piruetter på tungen.
Set hos CiderRevolution
Pris 125 kr.

 

# Somersby Pærecider – Carlsberg
Syntetisk pæreduft med et lille strejf af mandel – nærmest lidt essensagtig. Smager af halsbrand med en lettere klistret og sodavandsagtig sødme. Kan ikke anbefales.
Set i Spar
Pris: 19.95 kr. 

Posted in: Denne maaneds vin til over 100 kr

Leave a Comment (0) →