UGENS VINHIT – klassisk riesling fra Mosel

UGENS VINHIT – klassisk riesling fra Mosel

Det bliver ikke mere klassisk Mosel end ugens vinhit fra Weingut Schmitges. Marken er en af Mosel bedste, nemlig Erderner Prälat, der er en Grosse Lage (grand cru), og vi har her fat i topårgangen 2019, som er den bedste i mange år.

 

# Schmitges – Erdener Prälat GG 2019, Mosel (Tyskland)
Floral og meget raceren Mosel-vin med alle de klassiske dyder: solmodne æbler, lidt citrus og en kvart blomstermark – måske endda lidt nikkende kobjælder. Dejlig blød og saftig i munden med en let frugtsødme, der giver en smule cremethed. Afsluttes af en rank syre, der er så strunk som en lanse. Vidunderlig vin fra den lille 1½ hekstars Erdener Prälat. Ugens vinhit. 93½/100
Set hos Propperiet
Pris: 369 kr.

 

Andre vine smagt i løbet af ugen

 

# Domaine Soleyrade Côtes du Rhône  2019, Rhône (Frankrig)
Meget åben og fast-forward-udover-scenekanten-frugt med indslag af kirsebærsten, blå blommer, hindbær, spejderhagl og en bagkant af sorte oliven, yoghurt og peber. Dejlig ung, læskende og letløbende saft i beaujolais-genren med en elegant luftighed, en lille frugtsødme og en saftig garvesyre, der omkranser frugten fint. Jeg er fan! Høj Genkøbsfaktor. 90/100.
Set hos Propperiet
Pris: 129 kr.

 

# Les Favedes Chardonnay 2020, Pays d` Oc (Frankrig)
Sikke dog en bedårende duft af ananas, strejf af smør og lidt nye egefade. Bred og cremet i munden med en lille opstrammende syre i eftersmagen. God bourgogne-look-a-like fra Sydfrankrig. Anbefalet. 89/100.
Set hos Propperiet
Pris 96 kr. v. 6 flasker

 

# Schmitges – Erdener Treppchen GG 2019, Mosel
Indtagende og saftig riesling med strejf af botrytis, honning og lidt tropejuice. Mosel med en enorm intensitet, den klassiske blomstrede frugtighed og et lille strejf af dåsemandariner på den fede måde. En vin, der flot viser, hvor stor Mosel er i 2019. 92/100
Set hos Propperiet
Pris: 349 kr.

 

# Cantine San Marco – Passo dopo Passo Primitivo 2020, Puglia (Italien)
Meget solmoden næse med indslag af rosiner og andet tørret frugt. Ganske blød i munden, hvor man finder en del frugtsødme, der giver noget fylde i munden. 86/100.
Set hos Propperiet
Pris: 89 kr.

 

Posted in: Denne maaneds vin til over 100 kr

Leave a Comment (0) →