UGENS VINHIT – letbenet brunello

UGENS VINHIT – letbenet brunello

Ugens vinhit er en brunello fra Montalcino, og der er tale om en elegant og ret burgundisk én af slagsen. Den er lavet traditionelt og lagret på store botti, hvilket gør, at  man fornemmer den rene vin i glasset, og hurra for det!

 

# Brunello di Montalcino – Poggiarellino 2015 (Italien)
Betagende duft af underskov, kirsebær og blommesten. Slank og rank i munden med en opstrammende garvesyre, der rammer frugten fint ind. Spændstig og først og fremmest dejlig letbenet, elegant Brunello i en luftig bourgogne-stil. Ugens vinhit.
Set hos Gallovini
Pris 249 kr. v. 6 flasker

 

# Barbera d’Alba – La Pantalera, Marrone 2017
Vidunderlig duft af tørret frugt, søde røde bær og lidt kirsebærsten på toppen. Smagen er saftig og meget ekstraktrig for en barbera, hvilket formentlig skyldes, at den er lavet på gamle vinstokke. Her har vi et udtryk, der på grund af sin intensitet, giver mindelser om god ripasso. Anbefalet.
Set hos Gallovini
Pris 149 kr. v. 6 flasker

 

# Ponte Lungo – Governo, Toscana 2018 (Italien)
Frisk med masser af søde kirsebær og blommesten i både næse og mund. Frugtig og blød i munden med masser af fylde og så en lille frugtsødme, der må gøre den til en rigtig forbruger-hitter. Lavet på tørrede druer, hvilket gør den til skarp konkurrent til en amarone. Anbefalet.
Set hos Gallovini
Pris 125 kr. v. 6 flasker

 

# Bread & Butter Chardonnay 2018, Napa Californien
Smørfed og ekspressiv californier med indslag af ananas, citrus og lidt fad i rumpetten. Vægtig hvidvin med en god portion cremethed, men bestemt ikke uden syre og livlighed i afslutningen. En rigtig amerikaner med masser af det hele. Anbefalet.
Set hos Gallovini
Pris 99 kr. v. 6 flasker

 

 

 

Posted in: Denne maaneds vin til over 100 kr

Leave a Comment (0) →