UGENS VINHIT – mineralske rieslinger fra Rotunden

UGENS VINHIT – mineralske rieslinger fra Rotunden

Tyskerne går mod lavere alkohol og mere mineralitet i deres hvidvine. Den trend har Rotunden fanget, og i løbet af ugen har vi smagt på flere af deres benede, rå og supermineralske vine med gnistrende syre, der springer flik-flak på tungen. På Vinexpressen har vi valgt de bedste ud.  Nåh ja, og så er der også lige en bedårende tysk pinot aka spätburgunder, der tager os med storm.

 

# Theo Minges – Riesling Gleisweiler 2017, Pfalz
Masser af friske grønne æbler, et lille strejf af papaya og hidsig kiwi på den fede måde. Slank og nærmest anæmisk i munden med en gnistrende friskhed og knivskarp grapeagtig syre. Og så er alkoholen holdt nede på et minimum (11,5%), hvilket er med til at give en oplevelse af mineraltet. Ugens vinhit.
Set hos Rotunden
Pris: 2 flasker 250 kr.

 

Andre tyske vine, der kan anbefales fra 

 

# Pflüger Pinot Noir – Dürkheimer 2016, Pfalz
Masser af kirsebær, blommesten, lidt ristet fad og et lille strejf af røget flæsk, mørke oliven og hårvand. Blød og saftig i frugten med en lækker syrefriskhed og et lille pift af urt. Fantastisk flot pinot fra en lidt svær rødvinsårgang.
Set hos Rotunden
Pris: 2 flasker 280 kr.

 

# Dr. Thanisch – Riesling Trocken Mosel 2018
Vidunderlig duft af pivfriske grønne æbler og våde sten. Masser af frisk syre, en lille laber mineralsk tørhed og et snift af citrus. Ikke vanvittig lang i smagen, men uhyggelig vellavet riesling.
Set hos Rotunden
Pris: 2 flasker 220 kr.

 

# August Kesseler – Riesling Rheingau 2018
Meget behagelig næse med toner af honningmelon og æble. Vellavet og blød i munden med en velstrukturerede frugtsyre og en lille mineralsk tørhed. Høj genkøbsfaktor.
Set hos Rotunden
Pris: 2 flasker 160 kr.

 

# Weingut Pflüger – Cuvée Biodynamite 2018, Pfalz
Igen mineralsk duft. Her af skifer, lidt grape og en kant af æblekerner. Slank, ren og spændstig i munden, hvor man fornemmer en lille pirrende frugtsødme og en lille saltet tørhed. Bare lækker vin til prisen.
Set hos Rotunden
Pris: 2 flasker 240 kr.

 

# Pflüger Buntsandstein – Riesling 2018, Pfalz
Totalt stram, reserveret og slank riesling. Ja nærmest rå og en stenet med en skiferagtig mineralitet og saltet tørhed. En kendervin for dem, der sætter pris på det stramme og reserverede. Jeg er fan!
Set hos Rotunden
Pris: 2 flasker 220 kr.

 

Posted in: Denne maaneds vin til over 100 kr

Leave a Comment (0) →