UGENS VINHIT – overraskelse fra Portugal

UGENS VINHIT – overraskelse fra Portugal

Ugens vine kommer fra Portugal, som i mange år har haltet lidt bagefter på det danske marked, men der er overraskelser i blandt. Og det bedste af det hele er, at prisen på flere af de portugisiske vine er ualmindelig god. Bedst i test er Quinta Nova fra Douro, hvor det hele spiller max.

 

# Quinta Nova – Grainha Reserva 2019, Douro
Dyb og temmelig intens næse, hvor man finder indslag af mørke bær, en lille smule tyrkisk peber, lakrids, chokolade, krydderier, ymer og en bagkant af ristet fad. Pur ung i smagen, der strutter af frisk frugt i kombination med masser af saftig tannin og en lækker støddæmpende frugtsødme, der breder sig ud på tungen som en svane. Multifacetteret vin med enormt mange nuancer. “Surprisingly good – 92/100”
Set hos: Portugalvineyards
Pris i danske kroner: 124,50

 

# Parras Wines – Montaria Vegan 2019, Alentejo
Frisk duft af brombær, jordbær, stødt sort peber og lakrids. Ditto i smagen, der er letbenet og livlig med medium koncentration og et lille syreattack i afslutningen. Dejlig blanding af alicante bouschet, aragonêz og syrah, og så smager den lidt som en vellavet Côtes du rhône. “Best buy – 87/100”
Set hos Portugalvineyards
Pris 40,50 kr. 

 

# Quinta Pousada de Fora Loureiro White 2019, Vinho Verde
Let reduktiv og ret simpel duft. Grønlig med toner af urter, lidt knækkede grønne grene og et viff af undermodne æblekerner. Lidt smal i munden og kort i eftersmagen med en lille bitterfinish. 84/100
Set hos Portugalvineyards

 

# Quinta do Vale Meão – Meandro Red 2018, Douro
Dyb og mørk næse med masser af vilde mørke bær – blandt andet brombær, lidt tørret frugt og lakridskonfekt. Tæt, koncentreret og solmoden i smagen, der er velafstemt med en god portion tannin og et hint af karamel og lakrids. Læg dertil et lille drys tørt træ og cigarkasse, der formentlig stammer fra lagring på de 2-3 år gamle franske fade. Super vellavet vin på de klassiske portvinsdruer touriga nacional, tinta roriz og tinta barroca m.fl. Masser af urkraft og power. “Recommended – 92/100”
Set hos Portugalvineyards
Pris 118 kr.

 

# Adega Camolas – Selection Premium Red 2017, Setúbal
Lidt solbær og brombær i duft. Relativt koncentreret vin med stor frugtighed og blød bærsødme, der bakkes op af en god portion alkohol og  lidt afrundede tanniner. 87/100
Set hos Portugalvineyards
Pris: 49 kr.

 

# Parras Wines – Montaria Escolha do Ano Petite Syrah Red 2017, Alentejano
Dejlig næse, der strutter af mørke røde bær, lidt mentol og en bagkant af lakrids, sveske, oliven og tørret frugt. Saftig og intens i frugten med en stram og strukturerende garvesyre, der virker en smule barolo-agtig i munden. “Recommended 90-91”.
Set hos Portugalvineyard
Pris 100,75 kr.

Posted in: Denne maaneds vin til over 100 kr

Leave a Comment (0) →