UGENS VINHIT – overraskende rosé fra Sydfrankrig

UGENS VINHIT – overraskende rosé fra Sydfrankrig

Det er næsten som at sætte ræven til at vogte gæs, når man sætter verdens største rosé-hader til at anmelde rosé. Men jeg er nødt til at krybe til korset her. Ugens vinhit er både pirrende, sprød, frisk, livlig og særdeles god til prisen. Indrømmet!

 

# Domaine Preignes le Vieux – Paradis, Languedoc-Roussillon 2019, (Frankrig)
Ultra tilbageholdende næse med toner af grønne blade, knap modne abrikoser, et besnærende viff af terpentin og glemt sommer. Slank, rank og grenet med en livlig syre, der nærmest prikker i munden som et piskende violinspil. Undermoden og underspillet med en indtagende bitterhed i eftersmagen. En urimeligt god rosé til prisen. Ugens vinhit.

Set hos Andrup Vin
Pris: 79 kr. v. 6 flasker

 

Andre vine fra Andrup Vin, der kan anbefales:

 

# Ferragu – Valpolicella Superiore 2016, (Italien)
Lettere urtegrøn duft, hvor man finder indslag af nellike, cedertræ, cigarkasse, frisk skåret tobak, sveske, rosin, grønne blade, mørke bær og lidt krydderier på toppen. Smagsmæssigt dybt koncentreret og struktureret vin med masser af solmoden garvesyre, en kant af lakrids og apotekerskuffe. Jeg overvældes og fascineres af strukturen, koncentrationen og frugten her, men venter i spænding på at fadet opsluges og integreres helt i smagen. Serious stuff! Anbefalet.
Set hos Andrup Vin
Pris: 249 kr. v. 6 flasker

 

# Saint Roch – Languedoc-Roussillon 2019, (Frankrig)
Lidt røde bær ala hindbær, fersken, æbler og våde flintesten i duft. Livligt og frisk pift af urt, rød grape og masser af saftig syre, der slår flik-flak i munden. En rosé i hvidvins-genren, der river de helt rigtige steder i munden.
Set hos Andrup Vin
Pris: 99 kr. v. 6 flasker

 

# Bodegas Atalaya – Laya 2019, Almansa (Spanien)
Åben og indtagende med toner af brombær, hindbær, peber, lidt kærnemælk og lakridskonfekt. Dejlig blød og saftig i munden med masser af frisk bærfrugt og i øvrigt en gang bløde tanniner, der strammer fint op om frugten. Bravo – høj genkøbsfaktor!
Set hos Andrup Vin
Pris: 68 kr. v. 6 flasker

 

# Il Sapiente – Sangiovese 2018, Rubicone IGT. (Emilia-Romagna, Italien)
Masser af blommesten og kirsebær – af den solmodne slags. Relativt blød og fyldig sangiovese med mere fylde og frugtsødme end det, man umiddelbart kender fra Chianti. God til prisen!
Set hos Andrup Vin
Pris: 59 kr. v. 6 flasker

 

Posted in: Denne maaneds vin til under 100 kr

Leave a Comment (0) →