UGENS VINHIT – pinot fra Oregon

UGENS VINHIT – pinot fra Oregon

Ugens vinhit er en pinot fra Vingården Broadley, der ligger Willamette Valley (Oregon). Den kommer fra nord-øst-vendte skråninger, og det er er med til at give en kølighed og finesse, der leder tankerne hen på stor bourgogne. 

Herudover har vi smagt vine fra naturvinsproducenten Ryan Roark, der gærer vinene på naturligt gær, og som så vidt muligt lader vinene passe sig selv. Hans chenin blanc er betagende. Særligt når prisen tages i betragtning.

 

# Broadley Vineyards. Temperance Hill Pinot, Willamette Valley 2018, Oregon
Så der tenorsaxofon… masser af pinot-toner, der danser rundt på tungen. Kirsebær, hindbær og så lidt blommesten. Ufattelig burgundisk i stil med en stram struktur, der pakker en silkeblød og slikken frugtsødme flot ind. Et sandt mesterstykke uden et gram fedt for meget på kroppen. Potentialet er stort, så gem den nogle år i kælderen. 5½ stjerner.
Set hos American Wine
Pris:  250 kr.

 

Andre amerikanske vine smagt i denne uge:

 

# Ryan Roak – Chenin Blanc 2018. Santa Barbera County 2018 (Californien)
Tænk at man kan få en så god chenin blanc fra Californien til den pris. Det er sgu berusende i sig selv! Næsen er toplækker og lettere foxy – sådan lidt naturvinsagtig med strejf af stald, kridt, kalk, citrus, passisonsfrugt, mango og et lille anslag af gazebind. I smagen finder man en spændstig og frisk frugt med masser af livlig syre, men også dejligt afslebne hjørner og et viff af saltet mineraltet. Mums med mums på toppen. Hverken klaret eller filtreret. Et vildt godt køb. 5/6.
Set hos American Wine
Pris: 100 kr.

 

# Ryan Roark -Pinot Noir 2017. Santa Barbera (Californien)
Let volatil og åben med en lille jammy tone af jordbær, rabarber, mynte, lidt urter og grønkrydrede elementer med en bagkant blommesten. Medium fyldig pinot, hvor man finder en gang  let bitre kirsebær i afslutningen. Jovial, danseglad og naturlig som en bondepige i røde træsko. 4/6
Set hos American Wine
Pris: 135 kr.

 

# Smith-Madrone Chardonnay, Napa Valley 2017 (Californien)
Ganske intens næse, der besidder indslag af citrus, æblemost, lidt terpentin, vanilje, smør, flæskekød, en bid havsalt og kridt. Smagsmæssigt slank og forholdsvis kølig med en frisk og livlig syre.  Jeg er fan! Høj genkøbsfaktor. 5/6.
Set hos American Wine
Pris: 225 kr.

 

# Smith-Madrone Vineyards – Cabernet Sauvignon 2016, Napa Valley (Californien)
Så er der ufortyndet testosteron på flaske! Duften oser af solbær, støvet landevej og strejf af grøn peber, cedertræ, lidt chokolade og gang vanilje. Tæt og indkogt cabernet sauvignon med et stormløb af frugtsødme, der indhylles i en afrundet garvesyre. En absolut maskulin amerikanervin, der spiller med musklerne, og som bør have mange år i kælderen for helt at vise sine nuancer. 4½ stjerne her og nu, men vil sikkert vinde en stjerne med tiden.
Set hos American Wine
Pris: 350 kr.

 

# Eden Rift Vineyard – Pinot Noir 2016, Cienega Valley (Californien)
Kirsebær, flødekaramel og lidt mælkechokolade i duft. Meget typisk californisk pinot med en silkeblød frugtsødme, der er så glat som rosenblade og som omfavnes af en frisk syre i afslutningen. Slikken og ukompliceret. 5/6.
Set hos American Wine
Pris: 275 kr.

 

Posted in: Denne maaneds vin til over 100 kr

Leave a Comment (0) →