UGENS VINHIT – prisvenlig riesling fra Alsace

Ugens vinhit kommer fra Alsace, og der er tale om en prisvenlig riesling vieilles vignes fra en (for mig) ukendt producent: Ginglinger.

 

# Alsace Riesling Vieilles Vignes – Ginglinger Fix 2019
Glimrende duft af citrus, lidt æble og et strejf af terpentin på den fede måde. Livlig i munden med god syre og friskhed. Slank, spændstig og letbenet alsacer, der drikker godt. Glimrende terrassevin.
Set hos Spanske Kultvine
Pris: 100 kr. v. 6 flasker

 

Andre vine fra Spanske Kultvine, der kan anbefales

 

# El Lagar de Isilla – Vendimia Seleccionada 2015, Ribera del Duero
Lettere medicinsk på den fede måde med toner af iod, propolis, medicinskab og en bagkant af jordbær. Lakridset og krydret i smagen med flot luftighed og elegance på trods af en høj alkohol. Bravo – stor vin!
Set hos Spanske Kultvine
Pris: 270 kroner

 

 

# Bodega Virgin de la Asuncion – El Secreto de Maria, 2015
Super indtagende og klassisk spansk næse, hvor man finder indslag af mørke bær, lidt vanilje, appelsinskal, flæskekød og spegepølse. Laber og saftig i munden med masser af koncentration og tæthed, der strammes op an en tør garvesyre.
Set hos Spanske Kultvine
Pris: 150 kroner

 

# Domaine de La Provenquiere – Pinot Gris 2019, Languedoc (Frankrig)
Klassisk rosé-duft af melon, jordbær og strejf af knækkede grønne grene. Afrundet og indtagende i smagen med en ultra blød frugt, en lille saltet mineralitet og en saftig syre, der trækker mundvand. Glimrende lille rosé til en forbavsende lav pris.
Set hos Spanske Kultvine
Pris: 65 kroner

 

# La Petite Tour de Bessan 2015 Margaux Frankrig
Flot og stilren bordeaux-næse med de klassiske toner af solbær, lidt cedertræ, cigarkasse og et lille urtet strejf på toppen. Meget elegant og ret kompleks margaux til en virkelig fornuftig pris.
Set hos Spanske Kultvine
Pris: 150 kroner

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Posts