UGENS VINHIT – Provence i storform

UGENS VINHIT – Provence i storform

Ugens vinhit er fra Bandol, og der er tale om en af de bedste Provence-vine, jeg har smagt i flere år. Det her er tæt på verdensklasse! Moulin des Costes – som den hedder – er Domaines Bunans bedste serie. Druerne kommer fra terrasser med gamle vinstokke, hvor  gennemsnitsalderen ligger på 45 år.

 

# Domaines Bunan – Moulin des Costes 2016
Helt vidunderlig og let grønkrydret næse med strejf af stødt sort peber, lakrids og mørke røde bær. Ultra blød i smagen med en enorm ekstraktrigdom og samtidig slank og elegant. Ligger fantastisk i munden med en gang velproportionerede, stramme og fuldmodne tanniner. Vox det er godt.
Set hos H. J. Hansen/Vinspecialisten
Pris: 240 kr.

 

Andre vine fra H. J. Hansen/Vinspecialisten, der kan anbefales:

 

# Weingut Haart – Mosel Riesling Trocken 2018
Grape, skifer, krudt og strejf af kiwi samt lidt fersken på toppen. Slank og spændstig som en væddeløbshest med oceaner af knivskarp og sprællevende syre. Letbenet og frisk vin, der bare drikker godt! Høj genkøbsfaktor.
Set hos H. J. Hansen/Vinspecialisten
Pris: 99 kr. v. 2 flasker

 

# Head High Pinot Noir, Sonoma Country 2018
Indtagende og frisk duft af kølige kirsebær, æblekerne og strejf af lakrids. Let foxy i smagen med indslag af våd pels og blommesten – på den fede måde! Dejlig stram, slank og kølig vin med en god portion koncentreret saft og en lille bittertone i afslutningen. Anbefalet.
Set hos H. J. Hansen/Vinspecialisten
Pris: 129 kr. v. 2 flasker

 

 

 

Posted in: Denne maaneds vin til over 100 kr

Leave a Comment (0) →