UGENS VINHIT – Rotunden går spansk

UGENS VINHIT – Rotunden går spansk

Så har jeg smagt på spanske vine fra Danmarks bedste vinsupermarked Rotunden, og der er flere stjerneskud i blandt. Særligt producenten Josep Grau overrasker med et nærmest Rayas-smagende vidunder, Rogers, brygget på 100% grenache fra gamle vinstokke.

 

# Josep Grau – Rogers 2016
Vidunderlig luftighed i duft med toner af jordbær, kirsebærsten og en bagkant af youghurt. Ligeså luftig og delikat i smagen. Overraskende elegance for en garnacha fra Mont Sant. Et nærmest Rayas-smagende vidunder med masser af mumsfaktor. Den skal på mit julebord. Jeg er solgt og cyklen er pumpet!
Set hos Rotunden
Pris: 2 fl. 520 kr.

 

# Josep Grau – Maimo 2016
Lidt ymer, æble, lakrids og et lille timiankrydret indslag. I munden saftig, intens og lækker med en spændstig syrestruktur. Fejende flot vin. Det her smager jo slet ikke Mont Sant-tungt!
Set hos Rotunden
Pris: 2 fl. 520 kr.

 

# Josep Grau – Figuerals 2016
Dyb og intens kirsebærnæse. Ganske luftig med et lækker overskud af koncentreret frugtsødme toppet op med en flot og strukturerende garvesyre. En rigtig bamset julevin.
Set hos Rotunden
Pris: 2 fl. 520 kr.

 

Josep Grau – Granit 2017
Lidt galiamelon, pære og gul blomme i duft. Laber, creamy og smooth i frugten uden at miste friskhed. Flot spansk hvidvin, der bare er vanvittigt flot produceret.
Set hos Rotunden
Pris: 169kr.

 

# Josep Grau – Volador 2017
Masser af blå stenfrugt, kernemælk og en snert af lakridskonfekt. Saftig og samtidig rank i munden med en behagelig og bamselineagtig blødhed i frugten.
Set hos Rotunden
Pris: 2fl. 200kr.

 

 

 

Posted in: Denne maaneds vin til over 100 kr

Leave a Comment (0) →