UGENS VINHIT – siciliansk superstar

UGENS VINHIT – siciliansk superstar

Ugens bedste vin er lavet af Barolo-producenten Davide Rosso, der i 2016 købte en godt beliggende vinmark på Etna. Området har de senere år vist sig at have et kæmpe potentiale, og det fornemmes tydeligt i Davides vin, der er lavet på gamle vinstokke plantet i 1975.

Hoveddruen er nerello mascalese, som typisk giver en vinstil på Etna, der er luftig som en bourgogne og stram som en barolo med masser af garvesyre.

 

# Giovanni Rosso – Etna 2016. Etna (Italien)
Frugtig næse med et smækkys af kirsebær, roser og lidt kamfer på toppen. Luftig som æter og stram som barolo – en flot balance mellem Superego og Id. Meget typisk Etna-vin lavet bare 8 km fra den aktive vulkan. Giovanni Rosso fører os godt på vej mod himmeriget ….Ugens vinhit.
Set hos Gobivin
Pris 299 kr.

 

# Giovanni Rosso – Barbera 2019 (3 liters BIB), Piemonte (Italien)
Bag-in-Box behøver bestemt ikke at være skrald. Næh nej, det her er kassisk barbera med toner af lyse, røde bær og kirsebærsten chunket op med et strejf af saltlakrids. Slank og medium koncentreret vin med god tanninstruktur og en lille pikant syre i afslutningen. Drikker godt til de fleste pasta og pizza-retter. Godt køb!
Set hos Meny
Pris: 249,95 kr. v. 3 liter

 

# Château de Barbe 2018, Côtes de Bourg (Frankrig)
Flot duft af cedertræ, blå blommer, lidt finsk lakrids, solbær, strejf af urt og en begyndende tone af muld og underskov. Ganske koncentreret fætter med en dejlig resolut garvesyre, der strammer fint op omkring frugten.  Anbefalet. 4½.
Set hos Gobivin/Meny
Pris 129,95 kr. 2/200

 

# Labouré-Roi Chardonnay Excellence 2019, Bourgogne (Frankrig)
Let smørfed chardonnay, hvor man finder masser af ananas, gule blommer og lidt citrus. Blød og cremet i munden med en lille kant af franske fade, hvor en del af vinen har undergået malolaktisk gæring. God friskhed og syre i afslutningen. Anbefalet.
Set hos Gobivin/Meny
Pris 99,95 kr. 2/150

 

# Collosorbo Rosso Toscana 2018, Toscana (Italien)
Karakterfuld og rustik næse med toner af mørke kirsebær, læder, blå blommer og en lille pirrende prikken på tungen, der suppleres af en  bagkant af lakrids. Det her er fuld skrald og spark i raketten – masser af åben bærsødme, men uden at miste friskhed. Godt køb!
Set hos Gobivin/Meny
Pris 99,95 kr.  (2/150)

 

Posted in: Denne maaneds vin til over 100 kr

Leave a Comment (0) →