UGENS VINHIT – slubrevin fra Priorat

UGENS VINHIT – slubrevin fra Priorat

Ugens vinhit er en vidunderlig og lavsulfiteret hvidvin fra Terroir al Limit i Priorat. Den er lavet i et samarbejde mellem Dominik Huber og Esben Sadie (Sydafrikas helt store stjerne).
Stilen er relativt kølig og elegant for det varme Priorat, og der er hverken foretaget klaring eller filtrering ved aftapapning. Nogen har kaldt Terroir al Limit for kultproducent, og jeg må nok give dem ret.

 

# Terroir al Limit – Terroir Historic Blanc 2018
Ultimativt lækker spansk hvidvin, hvor man i næsen finder indslag af kridt, citrus, solmodne gule blommer og en bagkant af hasselnødder, rugbrød, strejf af gær og lidt stødt æble på den fede måde. Ditto i smagen, der er blød og cremet med en enorm intensitet og tilpas fylde, der flankeres af en top tunet syre og en lille saltet mineraltet. Ugens vinhit. Vox det er godt! 92.
Set hos Kjær & Sommerfeldt
Pris 249 kr.. Tilbud 199 kr.


# Terroir al Limit – Terroir Historic 2018 (Priorat)
Her er lidt trolddom på flaske! Livlig duft, der først går i retning af friskaftappet og let perlende beaujolais, hvorefter vi hopper over i de klassiske grenache-toner med indslag af jordbær, lidt stødt sort peber og et viff af lakrids. Umådelig lækker Priorat-vin med masser af nerve, delikat syre og elegance uden at gå på kompromis med intensitet, dybde og kompleksitet. Jeg svæver! 92.
Set hos Kjær & Sommerfeldt
Pris: 249 kr. Tilbud 199 kr.

 

# Sherwood Estate Riesling, Waipara New Zealand 2020
Et sandt overflødighedshorn af æbler, knækkede grønne grene og en bagkant af rød grape. Letbenet i munden med et viff af tropesaft og mango. Afsluttes af en lille restsødme, der sammen med en knistrende syre, gør den til en perfekt ledsager til sushi med soja og søde ingefærsflager eller en gang let saltede oste. Godt køb. Høj genkøbsfaktor. 88
Set hos Kjær & Sommerfeldt
Pris: normalpris 159 kr. Tilbud 79 kr.

 

# Sherwood Estate – Stoney Range Pinot Noir 2019, Waipara Valley (New Zealand)
Oversøisk og luftig pinot noir, hvor man finder indslag af lyse røde bær, et strejf af lakridskonfekt og stødt sort peber, der omfavnes af en spandfuld kirsebærsten. Livlig i munden med masser af viril syre og et diskret tørhedsbid i eftersmagen. Åbner sig og bliver mere og mere rendyrket pinot-agtig, når den får noget luft. Høj genkøbsfaktor. 89.
Set hos Kjær & Sommerfeldt
Pris 159 kr. Tilbud 89 kr.

 

# Pouilly-Fumé – Domaine Bouchie Chatellier 2020, (Loire)
Klassisk og pivren sauvignon blanc, hvor man finder indslag af tomatplante, stikkelsbær, lidt grønne grene og friske æblekerner. Rig og ret fyldig pouilly-fumé med en let cremethed i kombination med et dejligt frisk syre-attack, der afslutningsvis bøffes op af et lille snift af havsalt. Glimrende vin. 90
Set hos Kjær & Sommerfeldt
Pris 239 kr. Tilbud 159 kr.

 

# Chianti Riserva – Castello di Farnetella 2018, (Toscana)
Lækker duft af lyse røde bær, en kant af vanilje og lidt lakrids. Stram og klassisk i munden med saftig garvesyrestruktur. Umådelig godt lavet Chianti med flot koncentration, dybde og længde. Smager som den skal – og lidt til! Anbefalet. 91.
Set hos Kjær & Sommerfeldt
Pris: 199 kr. Tilbud 119 kr.

 

# Chianti – Castello di Farnetella 2018, (Toscana)
Klassisk og livlig kirsebærnæse, som suppleres af en lille syrlig kant af ribs og blå blommesten. Det samme i smagen, der forekommer slank og frisk med en lille stenfrugtsbitterhed i afslutningen, der giver lidt modstand. En aldeles glimrende pizza og pastavin. 86
Set hos Kjær & Sommerfeldt
Pris: 129 kr. Tilbud 85 kr.

 

# Lucilla – Castello di Farnetella 2018, (Toscana)
Først en anelse lukket, men med lidt tid i glasset åbner den op for lidt blå blommer med en kant af muld, underskov, tobak og et skvis af vanilje. I munden stram og struktureret med medium koncentration og længde. Glimrende vin med et frisk syreattack i finalen. 89.
Set hos Kjær & Sommerfeldt
Pris: 149 kr. Tilbud 95 kr.

Posted in: Denne maaneds vin til over 100 kr

Leave a Comment (0) →