UGENS VINHIT – stor pinot fra Rheingau

UGENS VINHIT – stor pinot fra Rheingau

Så har jeg smagt på vine fra et af mine yndlingshuse i Rheingau, Chat Sauvage, og jeg har spurgt mig selv: what is not to like? Chat Sauvage laver bare toplækre vine, og i et stort år som 2015 fornemmer man en skarp konkurrent til Bourgogne.

I den lidt lettere årgang 2016 er der måske knap så meget power og storhed, men der er til gengæld masser af elegance og finesse.

Og så har vi også smagt på en ribera del duero til en unik god pris i beaujolais-genren, der overrasker.

 

# Chat Sauvage Lorcher Kapellenberg 2015 (Rheingau)
Vidunderlig duft af friske kirsebær og blommesten. Ren, stilfuld og utrolig elegant pinot noir med en smooth textur og en syre, der springer flik flak på tungen. Meget burgundisk og overvældende god, tysk pinot. Ugens vinhit.
Set hos H. J. Hansen/Vinspecialisten
Pris: 449 kr. v. 2 flasker

 

# Chat Sauvage 2015, Pinot Noir (Rheingau)
Her er et virkelig suverænt pinot-køb. En god årgang, en dygtig wine maker og et fremragende druemateriale lægger her rygrad til Chat Sauvages entrance-level pinot, der strutter af kirsebær, som alle Chat Sauvages pinot´er. Balancen mellem frugt, syre og ekstrakt er bedårende, og det er en af de vine, jeg bare ikke bliver træt af at drikke. Jeg har pumpet cyklen og lagt en kasse i kælderen.
Set hos H. J. Hansen/Vinspecialisten
Pris: 149 kr. v. 2 flasker

 

# Chat Sauvage Assmannshausen Höllenberg 2015 (Rheingau)
Også masser af kirsebær, lidt solbær, blommesten og blyant. En rigtig 2015er med en enorm koncentration, dybde og ekstraktrigdom. En alvorlig vin, der kræver tid på flaske. Fremragende. Anbefalet.
Set hos H. J. Hansen/Vinspecialisten
Pris 475 kr. V. 2 flasker

 

# Chat Sauvage – Rüdesheim Drachenstein 2016 (Rheingau)
Lækker duft af røde bær, stenfrugt og et let ristet fadpræg. Elegant og letbenet pinot, der er ret karaktertypisk for årgangen. Minder lidt om god Saviny Les Beaune. 449 kr. er selvfølgelig ikke en foræring, men flot vin, der klart kan anbefales.
Set hos H. J. Hansen/Vinspecialisten
Pris 449 kr. V. 2 flasker

 

# El Quintanal – Tempranillo 2018 (Ribera del Duero)
Lækker og åben næse med oceaner af blød og beaujolais-agtig bærfrugt, lidt appelsinskal og en snert af flæskekød. Saftig og enormt letdrikkelig med masser af saftighed. Jeg er pjattet med den!
Set hos H. J. Hansen/Vinspecialisten
Pris: 79 kr. v. 6 flasker

 

 

 

Posted in: Denne maaneds vin til over 100 kr

Leave a Comment (0) →