UGENS VINHIT – Sydafrikansk stjerneskud fra Winelovers

UGENS VINHIT – Sydafrikansk stjerneskud fra Winelovers

Jeg troede ikke mine egne smagsløg, da jeg smagte ugens vinhit – en flaske mousserende fra Sydafrika. Men, men Charles Fox´s Blanc de Blanc er enestående lækker, selvfølgelig lavet på champagnemetoden.

Vi har smagt på vin fra Winelovers, og de bedste er valgt ud her…

 

# Charles Fox – Blanc de Blanc 2015 (Sydafrika)
Helt vildt lækker champagne-agtig næse, hvor man finder toner af æblekerne, kridt, lidt rugbrød og en skefuld ristede nødder. Vidunderlig og laber syre (og tørhed), der bringer alt i balance her. Den bedste Sydafrikanske mousserende vin, jeg længe har smagt. Skræmmende godt! I øvrigt 42 måneder på gær. Ugens vinhit.
Set hos Winelovers
Pris: 323,75 kr.

 

# Charles Fox – Cipher Brut 2012 (Sydafrika)
Helt forrygende og diskret næse, hvor man finder indslag af gær, kridt og citrus toppet op med lidt æblekerne og ristet brød. Knivskarp i munden med dybde, kompleksitet og smag som en champagne. Spændstig, ren og vidunderlig syre, der rammer frugten godt ind. Anbefalet.
Set hos Winelovers
Pris: 495 kr.

 

# Domaine de Pignan – Côtes du Rhône 2018
Jordbær, lidt kirsebærsten, strejf af krydderier og peber toppet op med en fodnote af lakrids og kernemælk. Blød og fyldig i munden, hvor særligt det krydrede og lakridsede præg slår igennem. Masser af krudt og kugler her. En rigtig Philippe Campie-vin, der faktisk bliver bedre efter nogle dage i flasken. Anbefalet.
Set hos Winelovers
Pris: 99,20 kr. (Tilbud 79,95 kr.)

 

# Domaine de Pignan – Chateauneuf du Pape 2016
Super spændende vin, hvor man finder indslag af kamfer, Kongen af Danmark, lidt tjære, engelsk lakrids og apotekerskuffe. Samtidig enormt koncentreret vin med en vidunderlig ekstraktrigdom og råfrugt i form af brombær og stenfrugt. Lækker garvesyrestruktur. Højoktan med smæk på alkoholen. Anbefalet
Set hos Winelovers
Pris: 319,20 kr.

 

# Domaine de Pignan – Chateauneuf du Pape “Celine et Floriane” 2016
Lidt hø, halm og lakrids i lange baner med en bagkant af kamfer. Stram og struktureret med laber og fuldmoden garvesyre. Helt enorm intensitet og ekstraktrigdom, men sgu overraskende elegant for en vin på 15,5% alkohol, hvilket signalerer kæmpestor vin! Anbefalet.
Set hos Winelovers
Pris: 479,20 kr.

 

Posted in: Denne maaneds vin til over 100 kr

Leave a Comment (0) →