UGENS VINHIT – tysk riesling og mjød

UGENS VINHIT – tysk riesling og mjød

Ugens vinhit springer flik flak på tungen. Den er gjort på riesling-druen og kommer fra Mosel. Herudover har vi blandt andet smagt dansk mjød, der både  overrasker og imponerer.

 

# Bender – Annaberg Riesling Trocken 2018. Mosel (Tyskland)
Vidunderlig stenet og frugtig næse med en brise af knap modne grønne æbler, citrus, rød grape og et snift af petroleum. Dejlig multifacetteret Mosel-vin, der som et prisme bryder lyset og stråler i et væld af forskellige farver og nuancer. Intens og delikat i munden med en viril syre, der er så kølig som en polarvind . Fremragende vin, som springer flik-flak på tungen.
Set hos: Hvaddrikkermantil.dk
Pris: 129 kr.

 

Andre spændende og anbefalelsesværdige flasker vi har smagt i denne uge:

 

# Malling Mjød – Gran Reserva 2016
Frisk duft af frugt, honning, karamel og strejf af noget, der minder lidt om flor i form af friske valnødder og havsalt.
Livlig og meget vinøs i smagen med flot ekstraktrigdom og god syre. Første gang, vi smager mjød her på Vinexpressen – og hvilken debut :o)
Set hos Mallingmjød
Pris: 245 kr.

 

# Slåen Mjød fra Malling Mjød 2018
Spændende og livlig i duft med en kant af honning og røde bær, hæfteplaster, iod og apotekerskuffe. Sprød, mousserende og frisk i munden med en bagkant af kirsebærsten.
Set hos Mallingmjød
Pris: 225 kr.

 

# Pereira – Agas do Tempo 2018, Ribeiro (Spanien)
Let strejf af krudt, skifer, saftspændte stikkelsbær og grønne æbler. Livlig og frisk i munden med en dejlig rensende syre og en anæmisk slankhed i smagen, der afsluttes af et pikant lille bitterriv i afslutningen
Set hos: Hvaddrikkermantil.dk
Pris: 135 kr.

 

Vatua! Extra Brut, Clàssic Penedès
Indtagende duft, hvor man finder indslag af æble, gule blommer, lidt gær og en bagkant af citrus. Ret diskret i smagen, men adræt som en bjergged og yderst behagelig i munden. Dejlig frugtig stil, hvilket tit er en mangelvare i cava. Jeg er absolut fan!
Set hos: Hvaddrikkermantil.dk
Pris: 119 kr.

 

# El Paraguas  2018, Ribeiro (Spanien)
Masser af honningmelon og blommer i duft. Ditto i smagen, der er frisk og enkel med fin strukturerende syre og et lille pift af saltet tørhed i afslutningen.
Set hos: Hvaddrikkermantil.dk
Pris: kr.169 kr.

 

 

Posted in: Denne maaneds vin til over 100 kr

Leave a Comment (0) →