UGENS VINHIT – Vougeraie fra Bourgogne gør det igen

UGENS VINHIT – Vougeraie fra Bourgogne gør det igen

Ugens vinhit kommer fra Vougeraie i Bourgogne. Huset er endnu ikke certificeret biodynamisk, men der arbejdes ud fra både Maria Thuns månekalender og Rudolf Steiners bio-principper. Og så er man i øvrigt godt på vej til at udskifte alle traktorer med heste til pløjning af vinmarkerne.

Vi har tidligere smagt en serie af husets vine fremragende vine her på Vinexpressen. I denne omgang er det deres Bel-Air i 2017, der indfrier forventningerne.

 

# Vougeraie Gevrey Chambertin – Bel Air 2017, Bourgogne (Frankrig)
Set hos Philipson Wine
Vidunderlig duft af kirsebær, blommesten, lidt toffifee og flødekaramel og strejf af knækkede grønne grene. Slank og elegant i munden med en tilpas afstemt bourgogne-syre-friskhed, der er pakket blidt ind i en gang blød veloursødme. Et vinøst pitstop, der giver stof til eftertanke. Ugens vinhit.
Set hos Philipson Wine
Pris: 595 kr. v. 12 flasker

 

Andre smagte vine fra Philipson, der kan anbefales: 

 

# Müller-Catoir Riesling 2014, Pfalz (Tyskland)
Flot og ekspressiv duft af rød grape, friske nyplukkede æbler og et strejf af petroleum. Slank og rank i smagen med en letbenet frugtighed, en lille saltet mineralitet, en lille kernebitterhed, som riesling-elskere vil sætte pris på og så toppet op med en vibrerende syre så skarp som en schweizerkniv. Bider de rigtige steder i munden. Flot entrance level riesling fra Mûller-Cartoir. Høj genkøbsfaktor.
Set hos Philipson Wine
Pris: 115 kr. v. 12 flasker

 

# Henri Boillot – Bourgogne 2018 (Frankrig)
Vidunderlig og dråbefrisk nektar med en let reduktiv duft af forår, citrus, ananas og et super velintegreret luksusfad. Slank, ja nærmest ultra slank og mineralsk i munden, hvor man finder indslag af kridt, salt og en vild knitrende syre, der leder tankerne hen på god puligny-montrachet. Langt større end det, jeg normalt ville forvente mig af en standard-bourgogne. Anbefalet!
Set hos Philipson Wine
Pris: 199 kr. v. 12 flasker

 

# Altesino – Brunello di Montalcino 2015 (Italien)
Super flot og klassisk brunello-duft af mørke bær, lidt sveske, tobak, grønne grene og underskov.  Dejlig stramt struktureret vin med en god portion garvesyre, der strammer op om en tilpas afstemt og let buttet frugtsødme frugtsødme, der giver en dejlig blødhed i smagen. Hænger længe i munden. Anbefalet!
Set hos Philipson Wine
Pris: 199,95 kr. v. 12 flasker

 

# Catena – Malbec 2016, Mendoza (Argentina)
Flot duft af mørke, røde bær, solbær og brombær, chokolade, lidt flødekaramel og et strejf af teblade. Saftig i munden med en lille blød frugtsødme og en bagkant af lakrids. Vellavet og meget typisk Catena-vin, hvor man får noget for pengene.  Anbefalet!
Set hos Philipson Wine
Pris: 99 kr. v. 12 flasker

Posted in: Denne maaneds vin til over 100 kr

Leave a Comment (0) →