Der er godt nyt fra Alsace. Vinbønderne er er blevet enige – jo du læste rigtigt! De er blevet enige om at gøre det lettere for forbrugerne at købe Alsace-vin.
Det betyder nye retningslinjer. Fra og med høsten 2016 skal der stå “sec” på etiketten, hvis der er mindre end 4 g restsukker pr. liter vin.
Det har sammenslutningen af vinproducenter i Alsace besluttet med et stort flertal. Forklaringen på ændringen er enkel: når forbrugerne i dag køber en flaske Alsace-vin, er der ofte forvirring om, hvor sød eller hvor tør vinen egentlig er.
Grænsen for at kunne skrive “sec” på etiketten må som nævnt maximalt ligge på 4 gram, men det kan dog forhøjes til hele 9 gram sukker pr. liter, hvis syren overstiger mængden af restsukker med 2 gram. Det betyder eksempelvis, at en ”sec” kan indeholde 6 g restsukker, hvis der er en syre på minimum 8 g/l.
LÆS OGSÅ: Short posts fra Bordeaux…. her
Systemet kendes i dag allerede fra et land som Østrig, og med beslutningen lægger Alsace sig i øvrigt op ad EUs definition af “tør”. Alle hvidvine i området vil fremover være omfattet af beslutningen – lige fra de generiske Alsace-vine til Grand Cru. Flertallet af vinhusene ser ændringen som et klart fremskridt.
I 2019 evaluerer man reglerne i Alsace, og beslutningen tages op til revision.
rolf
2 thoughts on “Godt nyt fra Alsace”
Comments are closed.