Vinexpressen – Hele Danmarks Vinmedie

 

UGENS VINHIT 

Ugens vinhit kommer fra Whistler Estate. Den er lavet af danskeren, Stig Hansen, som tidligere arbejdede for Erik Sørensen Vin inden han blev wine maker.

# Whistler Estate 2014 – Estate Pinot Noir, Sonoma Coast
Vidunderlig næse med masser af kirsebær, lidt blommesten og en bagkant af hø. Toplækker i munden med en stramhed, der bøffes op med et frisk, lille syrebid. Nøj, hvor smager den godt. Et brag af en vin, der får mig til at tænke i bourgogne-baner. Ugens vinhit. Set hos Erik Sørensen. Tjek  den udvidede omtale af vine, der kan anbefales … her

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

Seneste artikler og indlæg   

 

UGENS VINHIT

I denne uge skal vi til det danskejede slot Château Gourran i Bordeaux, og det skal indrømmes, jeg er blevet begejstret.

# Chateau Gourran – Grande Réserve 2012, Cadillac de Côtes de Bordeaux
Vidunderlig duft af cedertræ, blyant, lidt kernemælk og solbær. Elegant og velsmagende med en helt tilpas solmoden bærfrugt og medium koncentration. Rank i garvesyren, men slet ikke hård – sådan skal klassisk bordeaux smage. Ugens vinhit. Set hos: Gourran.dk og udvalgte MENY. Cirkapris: 720 kr. v. 6 flasker. Tjek  den udvidede omtale af vine, der kan anbefales … her

  

 

2019 på Vinexpressen
Som altid gør vi status over året, der gik, og noget tyder på, at Vinexpressens læsere interesserer sig mest for fransk vin.
Tjek hvilken artikel, der var den mest læste i 2019 … her. Se også, hvilken artikel, der skabte flest reaktioner på de sociale medier …. her

 

UGENS VINHIT

De sidste par uger har vi smagt på hvidvine fra forskellige importører, og de bedste af dem er valgt ud her. Ugens vinhit kommer fra Meursault i Bourgogne.

# Meursault – Lou Dumont 2017
Helt vidunderlig næse, der minder mig om en let reduceret hvid bourgogne i Coche-Dury stilen. Knivskarp i munden med toner af citrus og ananas. Samtidig superslank og mineralsk fætter med en fantastisk mumsfaktor. Nøj, hvor er det godt. Ugens vinhit. Set hos Laudrup vin. Pris: 494 kr. v. 12 flasker. Tjek  den udvidede omtale af vine, der kan anbefales … her

 

 UGENS VINHIT

I løbet af ugen har vi blandt andet smagt Voerzio Martinis barolo 2015, der er et monster af en vin…

# Voerzio Martini – Barolo 2015. Vidunderlig floral duft af kirsebær, blå blommesten, en smule karamel, et snift af træ, fernis og skovbund. Masser af dybde og luftighed på samme tid. Struktureret og klassisk med en gang stram tannin, der bider de helt rigtige steder og tørrer munden ud som en gang knust porebeton. Det her smager godt – så er det sagt! Ugens vinhit. Set hos Mr. Ruby. Pris: 359 kr. Tjek  den udvidede omtale af vine, der kan anbefales … her

 

 

Hvad er bedst til JULEMAD med hele svineriet? 

Sidste år afprøvede jeg blandt andet en østrigsk hvidvin og champagne juleaften, da en god vinven mente, at det var et hit.

Begge var efter min opfattelse for lette i munden og fungerede ikke optimalt. Vinexpressen giver dig bud på, hvilke vine, du så skal gå efter …. og hvad du for alt i verden IKKE må åbne juleaften.

En fed gås, anden og flæskestegen med rødkål, syltede agurker og svedsker er krævende. Vinen skal kunne mange ting på én gang.

 

UGENS VINHIT

I denne uge har vi smagt på vin fra Gallovini. Ugens vinhit er en portvin fra Real Companhia Velha, som i den grad leverer på den uhørte gode sammenhæng mellem pris og kvalitet.

# Sibio Tawny Reserva – Real Companhia Velha
Masser af rosiner, ristede mandler og juleknas på flaske. Dejlig solmoden portvin med en vidunderlig puddersukkeragtig sødmefuldhed. Et absolut fremragende portvinskøb og ugens vinhit her på Vinexpressen. Set hos Gallovini. Pris: 79 kr. Tjek  den udvidede omtale af vine, der kan anbefales … her

 

 

BLINDSMAGNING af champagne – finalen

Så er vi kommet til finalen på vores blindsmagning af nytårs-champagner. Feltet på de 14 flasker “vintage” er blevet indsnævret – kun de 6 bedste er tilbage. Alle er vanvittig flotte, og det er små forskelle, der afgør placeringerne her.

Cuvee William Deutz er den mest komplekse, mens Delamotte er den mest intense. Alfred Gratiens fadgærede champagne er den absolut mest indtagende og tilgængelige af dem alle her og nu, mens Mailly er den mest reserverede. Hure Freres overrasker Big Time, mens Pierre Peters “bare” – som altid – er et vanvittigt godt glas champagne.

 

 

BLINDSMAGNING AF CHAMPAGNE
Så er vi kommet til 2. heat i vores blindtest af nytårschampagner. De 3 bedste vine går videre til finalen, hvor de møder toppen af 1. heat.
Her i 2. heat er der sluppet en enkelt prestige-champagne med i feltet, nemlig Cuvée William Deutz, og den går  sammen med Pierre Peters og Huré Fréres videre til finalen.

 

UGENS VINHIT
I denne uge har vi smagt vine fra Andrup Vin, og jeg har valgt de bedste ud. Både Corbieres og Limoux overrasker. Særligt er den mousserende vin fra det relativt kølige Limoux et interessant.

# Calmel & Joseph – Tete de Cuvée. Cremant de Limoux, Brut. Vidunderlig duft af friske æbler, modne stikkelsbær, kridt, rugbrød, lidt karamel og gær. Blød og saftig i munden med en dejlig spændstig syre, der rammer frugten flot ind. Et kodylt flot alternativ til champagne til en fejende flot pris v. 6 flasker. Set hos Andrup Vin. Pris: 129 kr. v. 6 flasker. Tjek  den udvidede omtale af vine, der kan anbefales … her

 

 

BLINDTEST AF NYTÅRS-CHAMPAGNE – 1. heat

Igen i år har vi foretaget blindtest af nytårs-champagner her på Vinexpressen, og der er tale om 2 heats bestående af 7 udvalgte flasker “vintage”. De 3 bedste vine fra hvert heat går videre til en finale, hvor det endelige bud på årets nytårs-champagne bliver kåret.

Her i 1. heat er kvaliteten ekstremt høj.  Alle kan anbefales, men Delamotte, Alfred Gratien og Maillys skiller sig dog ud i top 3, og de går alle går videre til vores finale…

  

 

MIN JAGT PÅ BILLIG BOURGOGNE – del II

For en måned siden, skrev jeg om gode bourgogne-køb fra Domaine Bellene, og ved den lejlighed fik jeg betegnet dem som billige. Eksempelvis en flaske Vosne-Romaée til 630 kr., som i min mund burde koste det dobbelte.

Forståeligt nok, var der mange, der mente, at jeg var ude på et overdrev, når det kunne kaldes billigt, og det gav anledning til en haglbyge af bourgogne-vine fra danske importører, som alle mente, at det kunne de bestemt godt matche. Tjek resultatet af dette her

  

 

UGENS VINHIT
I denne uge har vi smagt på vine fra Winelovers, og vi har her valgt de absolut bedste ud. Der er overvejende tale om kølige, stringente vine med masser af finesse.

# Sidewood – Pinot Noir 2017, Adelaide Hills
Vidunderlig og relativt kølig duft, hvor man finder indslag af kirsebær, lidt rabarber, jordbær og en snert af grønne grene. Slubrende lækker i munden med en puddersukkeragtig bærsødme toppet op med en kant af blommesten. Vox det godt. Ugens vinhit. Set hos Winelovers. Pris 311,25 kr. Tjek  den udvidede omtale af vine, der kan anbefales … her

 

 

 

SIMREMAD OG VINEN DERTIL

Efterår og vinter er den tid, hvor den store stegegryde skal i brug til Gullash, Bøf Stroganoff og alle de andre simreretter.

Vi har kigget på kødudskæringerne, grøntsagerne, krydderierne og selvfølgelig vinen dertil.

 

UGENS VINHIT
Tyskerne går mod lavere alkohol og mere mineralitet i deres hvidvine. I løbet af ugen har vi smagt på flere supermineralske vine med en syre, der springer flik-flak på tungen.

# Theo Minges – Riesling Gleisweiler 2017, Pfalz
Masser af friske grønne æbler, et lille strejf af papaya og hidsig kiwi. Slank og nærmest anæmisk i munden med en gnistrende friskhed og knivskarp grapeagtig syre. Og så er alkoholen holdt nede på et minimum (11,5%). Flot mineraltet. Ugens vinhit. Set hos Rotunden.Pris: 2 flasker 250 kr. Tjek  den udvidede omtale af vine, der kan anbefales … her

 

 

Læs også….