Vinexpressen – Hele Danmarks Vinmedie

 

UGENS VINHIT
Ugens vinhit kommer fra Deutz, et af de mest klassiske huse i Champagne.

# Deutz – Vintage 2014. Dyb, dyb næse med indslag af æblekerne, ristet brød og lidt toffifee. Ditto i munden, hvor man herudover finder et lækkert og diskret strejf af gær og salt. Meget intens i smagen med en enorm koncentration. Nøj, hvor smager den godt, Ugens vinhit! Set hos H. J. Hansen/Vinspecialisten. Pris: 579 kr. Tjek den udvidede omtale af vine, der kan anbefales … her

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

Seneste artikler og indlæg 

 

Fjordrejer og vin – undgå brølere!

Er der noget bedre end friske fjordrejer? Nej vel, så hvorfor ødelægge oplevelsen med den forkerte vin? Fjordrejen er smagsmæssigt delikat og fragil som en porcelænsfigur, og det må ikke spoleres med en dominerende vin.  Vi giver et bud på et dyrt og et prisvenligt bud på vin, der passer til formålet.

  

Frederiksdal Gods overrasker – igen igen
Jeg har tidligere skrevet om de danske frugtvine. Blandt Andersen Winery, der laver fremragende vine på æbler, solbær, rabarber og sågar gule hindbær. Jovist – men Frederiksdal Gods imponerer nu også – igen, igen skulle man måske sige! Jeg har smagt den nye årgang, som er på markedet… 

 

UGENS VINHIT
Det er næsten som at sætte ræven til at vogte gæs, når man sætter verdens største rosé-hader til at anmelde rosé. Men her må jeg krybe til korset.

 # Domaine Preignes le Vieux – Paradis, Languedoc-Roussillon 2019, (Frankrig)
Tilbageholdende næse med toner af grønne blade, knap modne abrikoser, et besnærende viff af terpentin og glemt sommer. Slank, rank og grenet med en livlig syre, der nærmest prikker i munden som et piskende violinspil. En urimeligt god rosé til prisen. Set hos Andrup Vin. Pris: 79 kr. v. 6 flasker. Tjek den udvidede omtale af vine, der kan anbefales … her

 

 

UGENS VINHIT

Ugens vinhit er et ualmindeligt fremragende køb fra Pfalz. Og så er der tale om et for mig ukendt hus, Weingut Spindler Lindenhof.

# Weingut Spindler Lindenhof – Forster Mariengarten Riesling Trocken 2018, Pfalz
Vidunderlig duft af æble, lidt fersken og gule blommer. Saftig, intens og ekstraktrig med masser af smagsdybde og en viril syrenerve, der holder det hele godt plads. Et helt sublimt riesling-køb. Min krop er i Tivoli! Ugens Vinhit. Set hos Jysk Vin Pris: 69 kr. v. 6 flasker. Tjek den udvidede omtale af vine, der kan anbefales … her

 

 

Vinen til påskelammet

Nogle elsker lam – andre hader det! Og det er vel ikke så underligt, for lammet skiller sig markant ud i smag…. i en madkultur, hvor alt ellers skal smage blødt og mainstream-agtigt! På Vinexpressen giver vi vores bud på, hvilke vine, der passer til det dyrisk smagende stykke kød.

De mange forskellige lamme-tilberednings-former går i forskellige retninger og kalder på forskellige vine…..

  

UGENS VINHIT

Ugens vinhit kommer fra New Zealand, men da den blev smagt blindt, plumpede jeg i med begge ben og gættede på Nord-rhône!

# Blank Canvas – Syrah 2015, Hawkes Bay 
Masser af stødt sort peber, lidt flæskekød, brombær og en brændt granittone, som man sjældent finder andre steder end Côte Rotie. Samtidig stram og rank i strukturen med flot moden syre og en bagkant af tanniner, der rammer frugten eminent ind. I love it! Ugens vinhit. Set hos Winelovers. Pris 287,50 kr. Tjek den udvidede omtale af vine, der kan anbefales … her

 

  

Tre pasta-klassikere – og vinene dertil

Mad og vin fra et bestemt område passer tit sammen. Og når vi taler pasta, vil mange sikkert kigge mod hjemlandet Italien. Det er ikke så tosset, for i sin grundsubstans er pasta jo let, og derfor vil luftige vine som regel være bedre end kraftige. Ja, ja – jeg ved godt, at mange danskerne spiser pasta som hovedret belagt med et ordentligt bjerg af kødsovs, og at det kan kalde på en tung rødvin. Men hvis man spiser pastaen, som den bør, vil unge og livlige vine typisk klare sig bedst.

 

UGENS VINHIT
Så har vi smagt Mosel-vin fra Domaine Reverchon. Nærmere bestemt fra Saar, og her er alt, hvad man forventer sig af området: spandevis af livlig frugt og vibrerende syre.

# Weingut Reverchon – Ockfener Bockstein Riesling Feinherb 2018, Saar
Masser af æble, grape og citrus i duft med en kant af mineraler. Super saftig og blød i frugten, der chunkes op af en vidunderlig syre, der nærmest springer flikflak i munden. Prøv den til sushi med søde ingefærsflager eller kammuslinger! Ugens Vinhit. Set hos Mr. Ruby. Pris. 149 kr. v. 3 flasker. Tjek den udvidede omtale af vine, der kan anbefales … her

 

 

Bordeaux – årgang 2000 vs. 2010

Hvad med en mini-smagning af Château Lafite, L´Evangile og Duhart Milon på en mandag eftermiddag? Øh, jo tak, og særligt når vinene kommer fra de to største årgange i Bordeaux de sidste 20 år – nemlig 2000 og 2010.

Jeg har altid været pjattet med årgang 2000, mens mit forhold til 2010 har været lidt mere anstrengt. Særligt fordi mange højrebreds-vine (eksempelvis Pomerol og Saint-Emilion) lider af en irriterende skavank: en varm juli, der satte turbo på alkoholprocenterne. Men hvad er egentlig bedst? På forhånd havde jeg spået en kneben sejr til 2000, men så enkelt er det ikke …

 

UGENS VINHIT
Ugens vinhit kommer fra Bandol, og der er tale om en af de bedste Provence-vine, jeg har smagt i flere år.

# Domaines Bunan – Moulin des Costes 2016
Helt vidunderlig og let grønkrydret næse med strejf af stødt sort peber, lakrids og mørke røde bær. Ultra blød i smagen med en enorm ekstraktrigdom og samtidig slank og elegant. Ligger fantastisk i munden med en gang velproportionerede, stramme og fuldmodne tanniner. Vox det er godt. Set hos H. J. Hansen/Vinspecialisten. Pris: 240 kr. Tjek den udvidede omtale af vine, der kan anbefales … her

 

 

 

UGENS VINHIT
Massimo Rivettis langhe nebbiolo er en lille perle, der kunne kaldes for en mini-barolo med alle de klassiske barolo-dyder såsom raspende garvesyre, medicinske noter og en åben bærfrugt, der prikker de rigtige steder i munden ….

# Massimo Rivetti – Langhe Nebbiolo 2017
Spændende duft af kirsebær, mandel, blommesten og medicinskab. Dejlig struktureret nebbiolo med et hint af mentoliserede bolsjer, iod og gazebind. Og så besidder den masser af den klassiske tørhed i munden. Set hos Jysk Vin. Pris: 129 kr. v. 6 flasker. Tjek  den udvidede omtale af vine, der kan anbefales … her

 

  

OST OG RØDVIN IGEN
Ost og rødvin er en af de mest almindelige kombinationer, men sjældent god. Da vi for et par år siden skrev det, fik vi læserstorm. Nogle mente, at man sagtens kunne drikke rødvin til formålet – eksempelvis amarone. Andre syntes, at man bare skulle drikke, hvad man havde lyst til…..

 

UGENS VINHIT
Ugens vinhit kommer fra Whistler Estate. Den er lavet af danskeren, Stig Hansen, som tidligere arbejdede for Erik Sørensen Vin inden han blev wine maker.

# Whistler Estate 2014 – Estate Pinot Noir, Sonoma Coast: Vidunderlig næse med masser af kirsebær, lidt blommesten og en bagkant af hø. Toplækker i munden med en stramhed, der bøffes op med et frisk, lille syrebid. Nøj, hvor smager den godt. Et brag af en vin, der får mig til at tænke i bourgogne-baner. Ugens vinhit. Set hos Erik Sørensen. Tjek  den udvidede omtale af vine, der kan anbefales … her

 

 

 UGENS VINHIT
I denne uge skal vi til det danskejede slot Château Gourran i Bordeaux, og det skal indrømmes, jeg er blevet begejstret.

# Chateau Gourran – Grande Réserve 2012, Cadillac de Côtes de Bordeaux: Vidunderlig duft af cedertræ, blyant, lidt kernemælk og solbær. Elegant og velsmagende med en helt tilpas solmoden bærfrugt og medium koncentration. Rank i garvesyren, men slet ikke hård – sådan skal klassisk bordeaux smage. Ugens vinhit. Set hos: Gourran.dk og udvalgte MENY. Cirkapris: 720 kr. v. 6 flasker. Tjek  den udvidede omtale af vine, der kan anbefales … her

  

 

2019 på Vinexpressen
Som altid gør vi status over året, der gik, og noget tyder på, at Vinexpressens læsere interesserer sig mest for fransk vin.
Tjek hvilken artikel, der var den mest læste i 2019 … her. Se også, hvilken artikel, der skabte flest reaktioner på de sociale medier …. her

 

Læs også….