Vinexpressen – Hele Danmarks Vinmedie

 

UGENS VINHIT 

Ugens vinhit kommer fra Mosel, men herudover har vi smagt på dansk mjød, der både  overrasker og imponerer.

# Bender – Annaberg Riesling Trocken 2018. Mosel
Vidunderlig stenet og frugtig næse med en brise af knap modne grønne æbler, citrus, rød grape og et snift af petroleum. Dejlig multifacetteret og intens Mosel-vin med en viril syre, der er så kølig som en polarvind. Fremragende sag, der springer flik-flak på tungen. Set hos: Hvaddrikkermantil.dk Pris: 129 kr. Tjek den udvidede omtale af vine, der kan anbefales her

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

Seneste artikler og indlæg

 

Simremad og vinen dertil

Efterår og vinter er den tid, hvor den store stegegryde skal i brug til Gullash, Bøf Stroganoff og alle de andre simreretter. Vi har kigget på kødudskæringerne, grøntsagerne, krydderierne og selvfølgelig vinen dertil. Kødet er naturligvis hovedingrediensen, men…. 

 

UGENS VINHIT

Ugens vinhit kommer fra tyske Huber, og endnu engang viser han, hvad det er, der gør ham så god: elegance, intensitet og friskhed kombineret med dybde og luftighed.

# Bernhard Huber – Malterdinger Bienenberg 2017
Super lækker duft af søde kirsebær, et lille strejf af ribs, lidt blå blommesten og ristet fad. Frisk og livlig i munden med masser af elegance og koncentration kombineret med en vidunderlig og saftig syre, der danser henover tungen som en elverpige over liljekonvaller. Set hos Mr. Ruby Pris. 219 kr. v. 3 flasker. Tjek den udvidede omtale af vine, der kan anbefales her

 

UGENS VINHIT

Ugens vinhit kommer fra Alsace, og der er tale om en prisvenlig riesling vieilles vignes fra en for mig ukendt producent Ginglinger.
# Alsace Riesling Vieilles Vignes – Ginglinger Fix 2019
Glimrende duft af citrus, lidt æble og et strejf af terpentin på den fede måde. Livlig i munden med god syre og friskhed. Slank, spændstig og letbenet alsacer, der drikker godt. Glimrende terrassevin.
Set hos Spanske Kultvine. Pris: 100 kr. v. 6 flasker. Tjek den udvidede omtale af vine, der kan anbefales her

 

 

Henschke – Australiens evige 2er

Næstefter Penfolds er Henschke nok Australiens mest berømte vinhus. Jeg har blandt andet smagt på Cyrill Henschke, der bare smager så guddommeligt, at jeg må antage, den er brygget på Helligånden og her fremstår i indkogt form….

 

UGENS VINHIT

Som så mange gange før her på Vinexpressen, har vi smagt på tysk vin, og endnu engang bliver jeg begejstret for en særdeles prisvenlig riesling.

# Martin Conrad – Riesling Conradus Trocken 2017
Helt vidunderlig duft af petroleum, pivfriske grønne æbler, citrus, strejf af rød grape. Vanvittig laber i munden med en cremet frugt, der toppes op af en knivskarp syre, der holder det hele godt på plads. Gurli Gris elsker at hoppe i mudder – jeg elsker Conradus, jahaer. Ugens vinhit! Set hos Vinvärket. Pris: 99 kr. Tjek den udvidede omtale af vine, der kan anbefales her

 

 

Russisk vin i Danmark

Rusland vin er stort set et ubeskrevet blad. Ikke engang Hugh Johnson har ulejliget sig med at putte Rusland ind i sin lille pocket-guide, så man kan spørge sig selv, om der overhovedet er noget, der er værd at drikke. Svaret er et STORT  ja….

 

 

UGENS VINHIT 

Ugens vinhit kommer fra Emil Bauer i Pfalz, og jeg må sige, at jeg er fuldstændig solgt.

# Emil Bauer – Beachball viognier 2018, Pfalz (Tyskland)
Indtagende næse med toner af tropefrugt, papaya, fersken og en lille bagkant af æble. Cremet og intens i munden med en rank flot syre – ja det her er jo nærmest som en gang velour, der er blevet forlovet med et sexet syrebid. En kæmpe vin, der overgår næsten alt det condrieu, jeg har smagt. Ugens Vinhit. Set hos Mr. Ruby Pris: 299 kr. Tjek den udvidede omtale af vine, der kan anbefales her

 

 

UGENS VINHIT

Ugens vinhit er en hvid portvin, og endnu engang overraskes jeg af den friskhed, som hvid portvin besidder.  Nogle vil mene, at den type vin savner tyngde, men det er helt at misforstå white port.

# White Port – Palmer Colheita 2007, Douro (Portugal)
Vidunderlig og frisk duft af ristede hasselnødder, orangeskal, mandler, lidt rosin, sirup og kirsebærsten. Dejlig intens og samtidig frisk i syren, hvilket giver en helt anden spændstighed end rød portvin. Jeg er kæmpe fan. Set hos Vinimondo. Pris: 179 kr. Tjek den udvidede omtale af vine, der kan anbefales her

 

 

Vinen til grill

Jeg bliver tit spurgt, hvilken vin, der passer til grillmad? Den simple tommelfingerregel er: Nup oversøisk! Skal den være hvidt, så vælg en chardonnay. Skal den være rødt, prøv en shiraz (alternativt zinfandel, merlot eller grenache).
Det er de enkle svar, men grillmad kan jo være hvad som helst. Lige fra fisk og grøntsager til fjerkræ og rødt kød. Så vi giver lige nogle supplerende regler, men husk den gyldne regel: vinen må ikke være for tør, så gå udenom bordeaux og barolo….

 

 UGENS VINHIT

Ugens vinhit kommer fra det upåagtede Württemberg, hvorfra vi har smagt på Weingut Beurers Kieselsandstein, en delikat og biodynamisk mundfuld.

# Weingut Beurer – Kieselsandstein Riesling 2017
Let tropisk duft af fersken, papaya og et lille strejf af grønne æbler, hasselnødder, kridt og petroleum. Mineralsk med en anelse fedme, der bakkes op af et lækkert syrebid og en lille kernebitterhed i eftersmagen. Laber spontangæret biovin. Set hos Vinimondo. Pris 175 kr. Tjek den udvidede omtale af vine, der kan anbefales her

 

 

UGENS VINHIT

# Vougeraie Gevrey Chambertin – Bel Air 2017, Bourgogne 
Vidunderlig duft af kirsebær, blommesten, lidt toffifee, flødekaramel og strejf af knækkede grønne grene. Slank og elegant i munden med en indtagende bourgogne-syre-friskhed, der er pakket blidt ind i en gang blød veloursødme. Et vinøst pitstop, der giver stof til eftertanke. Ugens vinhit. Set hos Philipson Wine. Pris: 595 kr. v. 12 flasker. Tjek den udvidede omtale af vine, der kan anbefales … her

 

 


Asparges og vin – sådan gør du

Asparges og vin anses ofte for at være en umulig kombination – eller i hvert fald en af de vanskelige på grund af aspargesens bitterhed og syre. Det kan føre til endeløse diskussioner blandt vinentusiaster, men man skal nu heller ikke gøre det mere svært, end det er!

Vi har kigget på vinvalget, klargøring og tilberedning af de grønne og hvide asparges 

 

 

 

UGENS VINHIT
Ugens vinhit kommer fra Deutz, et af de mest klassiske huse i Champagne.

# Deutz – Vintage 2014. Dyb, dyb næse med indslag af æblekerne, ristet brød og lidt toffifee. Ditto i munden, hvor man herudover finder et lækkert og diskret strejf af gær og salt. Meget intens i smagen med en enorm koncentration. Nøj, hvor smager den godt, Ugens vinhit! Set hos H. J. Hansen/Vinspecialisten. Pris: 579 kr. Tjek den udvidede omtale af vine, der kan anbefales … her

 

 

 

Fjordrejer og vin – undgå brølere!

Er der noget bedre end friske fjordrejer? Nej vel, så hvorfor ødelægge oplevelsen med den forkerte vin? Fjordrejen er smagsmæssigt delikat og fragil som en porcelænsfigur, og det må ikke spoleres med en dominerende vin.  Vi giver et bud på et dyrt og et prisvenligt bud på vin, der passer til formålet.

 

Læs også….