Vinexpressen – Hele Danmarks Vinmedie

 

SOMERSBY vs. fransk cider

27.02. Somersby cider fra Carlsberg smager af halsbrand og fortjener kun en enkelt stjerne. I den anden ende af skalaen finder vi cider fra den franske producent Jerome Forget, som til gengæld høster de maximale 6 stjerner….

# Jerome Forget – Domfront Cuvee 2016
Vidunderlig duft af pivfriske pærer og et viff af gas. Saftig og enormt intens i munden med et ocean af livlige bobler. En fantastisk afstemt sødme kombineres her med en knivskarp syre, der får den til at trække mundvand som en stor tysk riesling. Jeg er overvældet – ja endda målløs. 6 af 6 stjerner! Set hos CiderRevolution. Pris: 110 kr…. Read more>>

 

…………………………………………………………………………..……………………………………………………………………..

Om Vinexpressen

VineXpressen.dk er et uafhængigt vinmedie, som løbende bliver opdateret med anmeldelser, reportager, interviews og artikler. Sitet redigeres af, Rolf Madsen, vinanmelder gennem knap 20 år på blandt andet Berlingske og medforfatter til bogen Kom godt i gang med vin. 

Du kan kontakte os på mail@vinexpressen.dk

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Seneste artikler og indlæg  

 

UGENS VINHIT- klassisk barolo fra La Morra

23.02. Ugens vinhit kommer fra barolo-producenten Trediberri, der først og fremmest er kendt for sine elegante og nærmest burgundiske vine.

#Barolo Trediberri 2017, Piemonte (Italien)
Vidunderlig og klassisk barolo-næse med strejf af friskskåret tobak a la Rød Orlik, iod, lakrids, kirsebær, blå blommesten, nyplukkede rabarber og ikke mindst roser, der nærmest katapulteres udover scenekanten. Dejlig stram i munden med en tørhed som en gang knust porebeton – på den fede måde – med masser af luftighed i smagen,  Elegance er Trediberris styrke. Ugens vinhit! Set hos Philipson Wine Pris 169, 95….. Read more>>

 

 

Mad og vinsammensætning del 2:2

17.02 For et par uger siden ridsede vi et par af grundreglerne for mad- og vinsammensætning op: Sødme i maden kræver sødme i vinen, mens syre kræver syre. Men hvad man stiller op overfor salte retter, fed og stærk mad?

Grundregel nr. 3 er, at salt i maden kræver sødme i vinen. Det er blandt andet en af årsagerne til, at mange sommelierer fraråder ost og tør rødvin, noget der ellers har været populært hos danskere i årtier… Read more>>

 

 

UGENS VINHIT- stjerneskud fra Sicilien

12/2. Ugens stjerneskud kommer fra Etna, der har vist sig at have et kæmpe potentiale – noget der klart fornemmes i Etna Rosso, som er lavet på gamle vinstokke plantet i 1975.

# Giovanni Rosso – Etna 2016. Etna (Italien)
Frugtig næse med et smækkys af kirsebær, roser og lidt kamfer på toppen. Luftig som bourgogne og stram som barolo – en flot balance mellem Superego og Id. Meget typisk Etna-vin lavet bare 8 km fra den aktive vulkan. Giovanni Rosso fører os godt på vej mod himmeriget ….Ugens vinhit. Set hos Gobivin. Pris 299 kr…. Read more>>

 

 

UGENS VINHIT – bourgognedræber fra Baden

Franz Keller er i gang med at introducere en ny stil i Baden. Coche Dury-stilen: ren, mineralsk og underspillet.

# 2018 Chardonnay Oberbergener Bassgeige
Helt vidunderlig duft med en brise af ananas, rød grape og et minimalistisk strejf nystrøget tændstik, ristet kaffebønne, kridt, knust granit og våde sten. Rank som en tinsoldat og stram som en bare pokker med en enorm intensitet i smagen og en syre, der får min tandlæge til at juble. En reserveret vin for veltrænede ganer og kendere. Set hos Vinvärket Pris: 169 kr.…Read more>>

 

 

Mad & Vinsammensætning – del 1:2

En kendt vinskribent har engang sagt, at man ikke behøver at gå så meget op i det med mad- og vinsammensætning, for man har jo ikke begge dele i munden på samme tid…
Men selvom man ikke skal gøre det mere kompliceret end højst nødvendigt, så er der nu nogle huskeregler, som gør det hele meget sjovere. Grundregel nr. 1: sødme i maden kræver sødme i vinen…Read more>>

 

UGENS VINHIT – monster-riesling fra NZ

Kan de lave sød vin i New Zealand. Ja, så afgjort. I løbet af ugen har vi blandt andet smagt på Blank Canvas, der får englene til at synge og danse piruetter på tungen.

# Blank Canvas 2018 – Riesling (New Zealand)
Helt, helt vidunderlig duft af tropefrugt, bivoks, rosin og mango. Enorm ekstraktrigdom og syre. Smager som stor trocken-beerenauslese. Orks, den smager godt. I just love it! Verdensklasse. Ugens vinhit. Set hos Winelovers. Pris: 266kr.Tjek den udvidede omtale af vine, der kan anbefales …Read more>>

 

 

UGENS VINHIT – rustik fætter fra Rhône

Ugens vinhit er blot en Vin de France fra producenten Gonnet. Druematerialet er grenache fra Rhône-dalen, og den smager da også som en sådan.

# Vin de France, Guillaume Gonnet, 2018 (Frankrig)
Let perlende på tungen med ocenaer af rustik charme og en åben frugt med indslag af jordbær, rabarberkompot og en lille volatil syre, der kombineres med strejf af læder, hest og en lille frugtsødme på toppen. Jeg er fan af prisvenlig vin med med masser af karakter. Set hos Bevco Pris: 89 kr. Tjek den udvidede omtale af vine, der kan anbefales … Read more>>

 

 

Blindsmagning af nytårschampagner del 2/2

Årets blindsmagning af nytårschampagner i 2020 er opdelt i to heats af 10 vine. I første heat havde vi de prisvenlige bobler fra 200 kr. – 350 kr. I denne runde er turen så kommet til champagner mellem 350 og 600 kr. Testvinder Egly-Ouriet er svinsk lækker i munden, men det måske mest overraskende er vores engelske joker fra Nyetimber, der sniger sig ind i top 3. Doyard er et dampende lækkert tigerbrøl, der smager endnu bedre, når boblerne dunster af. Og udskældte Deutz leverer igen, igen…Read more>>

 

UGENS VINHIT – flot vin fra danskejet slot

I denne uge skal vi til det danskejede slot Château Gourran i Bordeaux, og det skal indrømmes, jeg af flere omgange har været begejstret.

# Château Gourran 2008 Cadillac Côtes de Bordeaux
Masser af cedertræ, blyant, underskov, lidt svampekompot, en lille kant af kernemælk og solbær. Klassisk og struktureret Bordeaux med masser af struktur i form af garvesyre og elegance. Flot modnet luksus-Bordeaux til en god pris.
Set hos Gourran.dk og forskellige Meny´er Pris: 955 kr. v. 6 flasker. Tjek den udvidede omtale af vine, der kan anbefales …Read more>>

 

UGENS VINHIT – Champagnedræber

Ugens vinhit fra Charles Fox er lidt af en champagne-dræber fra Sydafrika. Vi har flere gange smagt vinene , og hver eneste gang er det en fornøjelse og overraskelse så tæt man kommer på champagne i stil.

# Charles Fox Cipher Brut 2012, Elgin Sydafrika
Helt vidunderlig, moden og meget champagneagtig næse, hvor man finder indslag af ristede nødder, maltbolsje og en kant af citrus. Saftig og laber i munden med en blød og cremet mousse og en viril syre, der tager lidt æbleskræl i pulverform under armen. Set hos Winelovers Pris: 389 kr. Tjek den udvidede omtale af vine, der kan anbefales …Read more>>

 

Blindsmagning af nytårschampagner del 1/2

Årets blindsmagning af nytårschampagner er opdelt i to heats af 10 vine. I første heat har vi de prisvenlige bobler fra 200 kr. – 350 kr. Her finder vi  både klassiske champagner med høj genkøbs-faktor og en joker fra Sydafrika, der klarer sig glimrende og klemmer sig ind i Top 5 …Read more>>

 

Læs også….