Vinexpressen – Hele Danmarks Vinmedie

 

UGENS VINHIT

Som så mange gange før her på Vinexpressen, har vi smagt på tysk vin, og endnu engang bliver jeg begejstret for en særdeles prisvenlig riesling.

# Martin Conrad – Riesling Conradus Trocken 2017
Helt vidunderlig duft af petroleum, pivfriske grønne æbler, citrus, strejf af rød grape. Vanvittig laber i munden med en cremet frugt, der toppes op af en knivskarp syre, der holder det hele godt på plads. Gurli Gris elsker at hoppe i mudder – jeg elsker Conradus, jahaer. Ugens vinhit! Set hos Vinvärket. Pris: 99 kr. Tjek den udvidede omtale af vine, der kan anbefales her

 

 ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

Seneste artikler og indlæg  

 

Russisk vin i Danmark

Rusland vin er stort set et ubeskrevet blad. Ikke engang Hugh Johnson har ulejliget sig med at putte Rusland ind i sin lille pocket-guide, så man kan spørge sig selv, om der overhovedet er noget, der er værd at drikke. Svaret er et STORT  ja….

 

 

UGENS VINHIT 

Ugens vinhit kommer fra Emil Bauer i Pfalz, og jeg må sige, at jeg er fuldstændig solgt.

# Emil Bauer – Beachball viognier 2018, Pfalz (Tyskland)
Indtagende næse med toner af tropefrugt, papaya, fersken og en lille bagkant af æble. Cremet og intens i munden med en rank flot syre – ja det her er jo nærmest som en gang velour, der er blevet forlovet med et sexet syrebid. En kæmpe vin, der overgår næsten alt det condrieu, jeg har smagt. Ugens Vinhit. Set hos Mr. Ruby Pris: 299 kr. Tjek den udvidede omtale af vine, der kan anbefales her

 

 

UGENS VINHIT

Ugens vinhit er en hvid portvin, og endnu engang overraskes jeg af den friskhed, som hvid portvin besidder.  Nogle vil mene, at den type vin savner tyngde, men det er helt at misforstå white port.

# White Port – Palmer Colheita 2007, Douro (Portugal)
Vidunderlig og frisk duft af ristede hasselnødder, orangeskal, mandler, lidt rosin, sirup og kirsebærsten. Dejlig intens og samtidig frisk i syren, hvilket giver en helt anden spændstighed end rød portvin. Jeg er kæmpe fan. Set hos Vinimondo. Pris: 179 kr. Tjek den udvidede omtale af vine, der kan anbefales her

 

 

Vinen til grill

Jeg bliver tit spurgt, hvilken vin, der passer til grillmad? Den simple tommelfingerregel er: Nup oversøisk! Skal den være hvidt, så vælg en chardonnay. Skal den være rødt, prøv en shiraz (alternativt zinfandel, merlot eller grenache).
Det er de enkle svar, men grillmad kan jo være hvad som helst. Lige fra fisk og grøntsager til fjerkræ og rødt kød. Så vi giver lige nogle supplerende regler, men husk den gyldne regel: vinen må ikke være for tør, så gå udenom bordeaux og barolo….

 

 UGENS VINHIT

Ugens vinhit kommer fra det upåagtede Württemberg, hvorfra vi har smagt på Weingut Beurers Kieselsandstein, en delikat og biodynamisk mundfuld.

# Weingut Beurer – Kieselsandstein Riesling 2017
Let tropisk duft af fersken, papaya og et lille strejf af grønne æbler, hasselnødder, kridt og petroleum. Mineralsk med en anelse fedme, der bakkes op af et lækkert syrebid og en lille kernebitterhed i eftersmagen. Laber spontangæret biovin. Set hos Vinimondo. Pris 175 kr. Tjek den udvidede omtale af vine, der kan anbefales her

 

 

UGENS VINHIT

# Vougeraie Gevrey Chambertin – Bel Air 2017, Bourgogne 
Vidunderlig duft af kirsebær, blommesten, lidt toffifee, flødekaramel og strejf af knækkede grønne grene. Slank og elegant i munden med en indtagende bourgogne-syre-friskhed, der er pakket blidt ind i en gang blød veloursødme. Et vinøst pitstop, der giver stof til eftertanke. Ugens vinhit. Set hos Philipson Wine. Pris: 595 kr. v. 12 flasker. Tjek den udvidede omtale af vine, der kan anbefales … her

 

 


Asparges og vin – sådan gør du

Asparges og vin anses ofte for at være en umulig kombination – eller i hvert fald en af de vanskelige på grund af aspargesens bitterhed og syre. Det kan føre til endeløse diskussioner blandt vinentusiaster, men man skal nu heller ikke gøre det mere svært, end det er!

Vi har kigget på vinvalget, klargøring og tilberedning af de grønne og hvide asparges 

 

 

 

UGENS VINHIT
Ugens vinhit kommer fra Deutz, et af de mest klassiske huse i Champagne.

# Deutz – Vintage 2014. Dyb, dyb næse med indslag af æblekerne, ristet brød og lidt toffifee. Ditto i munden, hvor man herudover finder et lækkert og diskret strejf af gær og salt. Meget intens i smagen med en enorm koncentration. Nøj, hvor smager den godt, Ugens vinhit! Set hos H. J. Hansen/Vinspecialisten. Pris: 579 kr. Tjek den udvidede omtale af vine, der kan anbefales … her

 

 

 

Fjordrejer og vin – undgå brølere!

Er der noget bedre end friske fjordrejer? Nej vel, så hvorfor ødelægge oplevelsen med den forkerte vin? Fjordrejen er smagsmæssigt delikat og fragil som en porcelænsfigur, og det må ikke spoleres med en dominerende vin.  Vi giver et bud på et dyrt og et prisvenligt bud på vin, der passer til formålet.

  

Frederiksdal Gods overrasker – igen igen
Jeg har tidligere skrevet om de danske frugtvine. Blandt Andersen Winery, der laver fremragende vine på æbler, solbær, rabarber og sågar gule hindbær. Jovist – men Frederiksdal Gods imponerer nu også – igen, igen skulle man måske sige! Jeg har smagt den nye årgang, som er på markedet… 

 

UGENS VINHIT
Det er næsten som at sætte ræven til at vogte gæs, når man sætter verdens største rosé-hader til at anmelde rosé. Men her må jeg krybe til korset.

 # Domaine Preignes le Vieux – Paradis, Languedoc-Roussillon 2019, (Frankrig)
Tilbageholdende næse med toner af grønne blade, knap modne abrikoser, et besnærende viff af terpentin og glemt sommer. Slank, rank og grenet med en livlig syre, der nærmest prikker i munden som et piskende violinspil. En urimeligt god rosé til prisen. Set hos Andrup Vin. Pris: 79 kr. v. 6 flasker. Tjek den udvidede omtale af vine, der kan anbefales … her

 

 

UGENS VINHIT

Ugens vinhit er et ualmindeligt fremragende køb fra Pfalz. Og så er der tale om et for mig ukendt hus, Weingut Spindler Lindenhof.

# Weingut Spindler Lindenhof – Forster Mariengarten Riesling Trocken 2018, Pfalz
Vidunderlig duft af æble, lidt fersken og gule blommer. Saftig, intens og ekstraktrig med masser af smagsdybde og en viril syrenerve, der holder det hele godt plads. Et helt sublimt riesling-køb. Min krop er i Tivoli! Ugens Vinhit. Set hos Jysk Vin Pris: 69 kr. v. 6 flasker. Tjek den udvidede omtale af vine, der kan anbefales … her

 

 

Vinen til påskelammet

Nogle elsker lam – andre hader det! Og det er vel ikke så underligt, for lammet skiller sig markant ud i smag…. i en madkultur, hvor alt ellers skal smage blødt og mainstream-agtigt! På Vinexpressen giver vi vores bud på, hvilke vine, der passer til det dyrisk smagende stykke kød.

De mange forskellige lamme-tilberednings-former går i forskellige retninger og kalder på forskellige vine…..

  

UGENS VINHIT

Ugens vinhit kommer fra New Zealand, men da den blev smagt blindt, plumpede jeg i med begge ben og gættede på Nord-rhône!

# Blank Canvas – Syrah 2015, Hawkes Bay 
Masser af stødt sort peber, lidt flæskekød, brombær og en brændt granittone, som man sjældent finder andre steder end Côte Rotie. Samtidig stram og rank i strukturen med flot moden syre og en bagkant af tanniner, der rammer frugten eminent ind. I love it! Ugens vinhit. Set hos Winelovers. Pris 287,50 kr. Tjek den udvidede omtale af vine, der kan anbefales … her

 

  

Tre pasta-klassikere – og vinene dertil

Mad og vin fra et bestemt område passer tit sammen. Og når vi taler pasta, vil mange sikkert kigge mod hjemlandet Italien. Det er ikke så tosset, for i sin grundsubstans er pasta jo let, og derfor vil luftige vine som regel være bedre end kraftige. Ja, ja – jeg ved godt, at mange danskerne spiser pasta som hovedret belagt med et ordentligt bjerg af kødsovs, og at det kan kalde på en tung rødvin. Men hvis man spiser pastaen, som den bør, vil unge og livlige vine typisk klare sig bedst.

 

Læs også….