For godt en måned siden startede jeg eksperimentet: Coravin eller kummefryser, og jeg er nu klar med et halvlegs-resultat. Er Coravin så fantastisk, som det siges …. og holder et sprøjt argon i flasken vinen frisk i lang tid?
Hvis du har fulgt lidt med på bloggen, ved du, at jeg normalt er lidt Old School og putter mine vine i kummefryseren, når der skal gemmes dyre sjatter i mere end 1 dags tid eller 2.
Men da det nye sort i vinbranchen, Coravin, skulle være mindst lige så effektivt, igangsatte jeg et forsøg, hvor 4 flasker så at sige blev ”argoniseret” med Coravin, mens 4 identiske flasker, kom i fryseren efter at jeg havde smagt et par glas af hver vin. Læs: Coravin del 2 … her og Coravin del 1 …. her
Første gensmagning
De 2 x 4 vine, er nu gensmagt blindt efter 4 uger, hvor jeg har sørget for en identiske temperaturer på vinene:
1 Leroy – Bourgogne Blanc 2014, Frankrig
2 Cobos – Felino Malbec 2013, Argentina
3 Hervé Villemade – Pinot Noir 2017 Vin de France
4 Domaine de La Solitude, Chateauneuf du Pape 2015, Frankrig
Resultatet er overraskende. Der er nemlig markant forskel på Cora-vinene og de optøede kummefryservine her efter 1. runde.
Kummefryservinene er en del friskere i frugten, da de går i glasset, hvilket faktisk kommer bag på mig. Efter cirka 10-15 minutter sker der så dét, at de nærmer sig hinanden og bliver mere og mere identiske. Faktisk så meget, at det ikke er lige til at sige, hvad der er hvad.
Resultat efter 1. runde
Cobos, Villemade og Solitude klarer sig umiddelbart bedst efter at have været i kummefryseren, mens jeg faktisk bedst kan lide den lidt mere udviklede Leroy, der har opnået noget kompleksitet ved at stå under argon.
Der fornemmes ingen iltning i nogen af vinene, og dermed har både Coravin og kummefryser bestået den første test efter 4 uger.
Vi følger op om en måned for at afprøve vinene på ny ….
One thought on “Coravin eller Kummefryser – del 3”
Comments are closed.