Så er jeg klar med et slutresultat af eksperimentet, Coravin eller Kummefryser, hvor vinene nu er blevet smagt over 3 omgange.
Som du måske husker fra Coravin eller Kummefryser del 3, var der forskel på vinene efter en måned. Fryservinene var en anelse friskere i frugten, mens der var en lille udvikling af de vine, som var blevet tilsat et pift argon med Coravin. Men summa summarum: ingen af vinene havde oxidative toner, og dermed bestod begge typer vin vores første test.
Slutresultat
Nu er der gået yderligere en måned, og samtlige vine er gensmagt. Ligesom sidst er jeg blevet overrasket, for det viser sig, at vinene er kommet tættere på hinanden igen!
Kummefryser-vinene har nu været trukket op hele tre gange, og selvom jeg forholdsvis hurtigt har puttet dem på frys, har det åbenbart været nok til at udvikle dem en smule mere end forudset. Samtidigt har Cora-vinene ikke
rykket sig siden sidste runde – noget af en præstation, eftersom der var meget lidt tilbage i flaskerne.
Læs også: Coravin eller kummefryser del 1:4
Konklusion
Min konklusion på eksperimentet er således, at begge typer af opbevaring (endnu engang) klarer testen. Men man kunne som en svensk læser af Vinexpressen stille sig spørgsmålet: hvad vil jeg med min vin?
Vil jeg have en optimal oplevelse af frugten og stoppe al udvikling, så putter jeg vinen i en kummefryser (og tøer den op én gang). Vil jeg derimod have et billede af udvikling i flasken, så bruger jeg Cora-vin.
Vi gentager eksperimentet
Nu forestiller jeg mig ikke at have givet de endegyldige svar her, for der er trods alt tale om et lille sample på kun 2 x 4 flasker, hvor der kan være tale om tilfældigheder og for hurtige konklusioner.
Så her på Vinexpressen gentages forsøget over de næste par måneder, for at nuancere og revidere testresultaterne. Vi vender frygtløst tilbage…..
Coravin forhandles af blandt andet Playground.dk