Vidste du, at man kan fjerne røgsmag i vin? Nej vel, men nye teknologiske landvindinger dukker fra tid til anden op i vinbranchen.
Ligesom man kan fjerne alkohol og flygtige syrer, er det også muligt at eliminere røgsmag i vin – hvilket af og til kan være nyttigt i områder med skovbrænde. Research foretaget i Western Australia har vist, at en skovbrand kan påvirke druernes smagsudvikling allerede fra knopskydningstidspunktet.
Metoden til fjernelse af røgkomponenter har været brugt i blandt andet King Valley (Australien) med stor succes. Firmaet bag opfindelsen hedder Memstar, der i øvrigt også har været førende indenfor udtræk af alkohol i vin ved hjælp af omvendt osmose.
LÆS OGSÅ: Godt nyt fra Alsace
Vidste du i øvrigt, at et moderat alkoholforbrug har positiv indvirkning på depression. I en spansk undersøgelse fulgte man i en årrække knap 14.000 spanske mænd og kvinder. Forskerne fandt, at kvinder, som drikker 2-3 glas om dagen har 38% mindre risiko for at få depression end dem, der slet ikke drikker noget. Man har dog ikke set samme tendens hos mændene. Undersøgelsen kan læses ….her
rolf
One thought on “Nyt fra vinens verden”
Comments are closed.