Hører du også til dem, der synes, det er ydrk–dyrt at lave en god, grøn pesto? Basilikum er ikke billigt, for slet ikke at tale om pinjekerner, der er prismæssigt helt ude i hampen.
Men her er opskriften, som gør det hele lidt sjovere. Basilikum erstattes med spinatblade, og pinjekernerne er udskiftet til fordel for solsikkekerner, lidt mandler og paranødder.
Ingredienser
3 dl. blandede solsikkekerner, mandler og paranødder
2 store potter frisk basilikum
½ bakke spinatblade
2 spsk olie
Justér med cirka tsk. salt og cirka 3 spsk. citron/vineddike for at give pestoen lidt nerve, intensitet og syrespil.
Fremgangsmåde
Solsikkekerner og mandler ristes på en pande (paranødder ristes ikke), hvorefter de blendes med basilikum, spinatblade, olie og evt. ost..
LÆS OGSÅ ARTIKLEN: Verdens bedste stenalderbrød …. her
Pesto og vin
En del hvidvine passer glimrende til grøn pesto. Da pestoen er grøn, frisk og let urtet i smag, vil hvidvine med grønlige toner og sprød syre passe fint. Sauvignon blanc eller chablis er et glimrende valg i denne sammenhæng, men også en del italienske vine gør sig godt her. Prøv eksempelvis Italiens mest oversete vin verdicchio.