UGENS VINHIT – En rigtig Cliffhanger fra Mosel

UGENS VINHIT fra Mosel er lidt af en prisbombe. De 129 kr., som en enkelt flaske koster, er ganske fair, men 6 stk-prisen på 69 kr. er jo nærmest er uhørt.

Navnet Cliffhanger må siges at have en dobbelt betydning her: for det første slipper man nødig flasken af syne, og for det andet dyrkes den på de stejle skråninger i Mosel, hvor vinplukkerne ofte må holde fast i klipperne med det yderste af neglene. Hurra for tysk vin, når det smager sådan her!

 

# Cliffhanger Riesling Mosel 2017, Tyskland
Indtagende næse med toner af champignon og æble. Frisk og livlig i munden med oceaner af råfrugt. Laber og velstruktureret satan, hvor man finder en lille restsødme i eftersmagen, der får den til at smage halbtrocken. Fremragende til sushi med søde ingefærsflager. Ugens vinhit og Genkøbsfaktor 10/10.
Set hos Gallovini
Pris 69 kr. v 6 flasker Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

Andre smagte vine, der kan anbefales

 

# Kunstler Riesling Trocken 2016, Tyskland
Vidunderlig duft af fersken og champignon. Slank, ren og sprød med masser af friskhed i fugten og et dejligt syrebid. Høj genkøbsfaktor.
Set hos Gallovini
Pris 99 kr. v. 6 flasker VineXpressen-Høj genkøbsfaktor

 

# Barolo – Fabio Oberto 2013
Lækker barolo med indslag af søde bær, kamfer og en lille tone af kirsebærsten. Harmonisk i mund med en flot balance mellem stram tørhed, frugtsødme og ekstrakt. Høj genkøbsfaktor.
Set hos Gallovini
Pris 199 kr. v. 6 flasker VineXpressen-Høj genkøbsfaktor

 

# Golden Chardonnay, Monterey County 2016, Californien
Indbydende og smøragtig med en kant af ananas. Blød og cremet i munden med fin syrefriskhed og et lille tørhedsbid i eftersmagen. Flot oversøisk Chardonnay. Anbefalet.
Set hos Gallovini
*Pris 99 kr. v. 6 flasker  VineXpressen-Anbefalet

 

# Fattoria Le Pupille – Pelofino 2017, Toscana
Flot næse med indslag af blommesten og søde kirsebær. Fyldig og samtidig struktureret med et flot garvesyrebid. Glimrende vin til en god pris.
Set hos Gallovini
Pris 75 kr. v. 6 flasker.

VineXpressen-Anbefalet

 

Tjek også sidste uges vinhit: Sommervine fra Bourgogne

 

Facebook - Like us on Facebook

 

 

Related Posts