Kan man egentlig smage, om et vinhus er CO2-neutralt? Måske ikke direkte, men når man lægger stor energi i at være miljørigtig, giver det et fingerpeg om seriøsitet og didikation. Vi har smagt på Drappier!
Det familiedrevede hus Drappier, som har specialiseret sig i pinot-baserede champagner, har det sidste årti reduceret sit energiforbrug betragteligt. Eksempelvis kommer 45% af den elektricitet, som anvendes til Drappier fra solpaneler. Og i 2017 forventer man, at andelen er oppe på hele 75%. Herudover har huset i dag ikke airconditionanlæg i sine vinkældre, men de afkøles ved hjælp af strategisk placerede luftkanaler.
En virksomheds CO2-aftryk er defineret ved niveauet af drivhusgasser: kuldioxid og metan
Ifølge Drappier forventer man at blive det første Champagne-hus i verden, der har reduceret kulstofudledningen så meget at netto-CO2-aftrykket er lig nul.
Fra og med årgang 2014 har man ydermere øget sin indsats indenfor bæredygtighed til at omfatte økologiske vindyrkningsmetoder.
Læs også: Dom Perignon har fået en tvillingesøster
Vi har testet et lille udvalg af deres champagner, og om det er økologi, miljørigtighed, vinmarkerne eller didikation, som er svaret på husets høje standard, er ikke til at afgøre. Men vi er imponerede over sammenhængen mellem pris og kvalitet.
Vi har smagt
# Drappier Brut Nature – Pinot Noir Zero Dosage
Vidunderlig duft med toner af bittergrape, let strejf af nødder og grønne grene. Ren og knivskarp i syren. Billigere end mange af de mere berømte huses standard-champagner, men bare en tand bedre. En flot champagne i øvrigt uden svovl. Bravo!
# Champagne Drappier – Carte d´Or
Fin, jævn mousse med masser af citrus, grønne æbler og strejf af flødekaramel. Ren og cremet non vintage champagne med fin længde i munden. Lækker champagne til en god pris.
# Drappier Grande Sendrée 2006 Brut
Saftig og moden i både duft og smag med indslag af chokolade, toast og gær. Super flot og cremet i munden med et utrolig lækkert riv i syren. Enorm intensitet i smagen. Wox, det er godt!