Coravin eller kummefryser – del 2

For et par uger siden anskaffede jeg mig en Coravin, som er blevet et hit på seriøse vinbarer og blandt vinaficionados, fordi den efter sigende holder en vin frisk i flere måneder efter, at man har ”åbnet” flasken.

Med mit nye legetøj i hånden, besluttede jeg mig for at udleve min forskerdrøm og lave et eksperiment for at teste den nye gadget.

Jeg havde fundet 4 flasker, der skulle ”argoniseres” med Coravin og så 4 lignende flasker, som skulle en tur i kummefryseren Læs: Coravin eller kummerfryser – del 1

Forsøgs-setup med startvanskeligheder

coravin-model-2Men inden jeg var kommet rigtig i gang, stødte jeg på startvanskeligheder. Den første vin dryppede nemlig ud af det hul, jeg fik lavet med Cora-nålen, og min tanke var: Coravin virker ikke en skid!

I panik blev en kombination af søgeordene: Coravin, leaking og dripping, Googlet. Her fandt jeg blogindlæg, hvor folk havde haft problemer med gamle propper – der på grund af deres alder – havde mistet elasticiteten og derfor ikke udfyldte hullet ordentligt efter at Cora-nålen var blevet trukket op. I mit tilfælde måtte problemet dog skyldes noget helt andet, for der var tale om en vin med kun 5 år på bagen.

Jeg kontaktede Coravin, som allerede dagen efter vendte tilbage. Coravin duer ikke på kunstpropper, fordi de ikke har en naturlig elasticitet! I mit tilfælde gik det ret sent op for mig, at der var tale om en gummiprop, fordi der var tale om en relativt dyr vin, hvor proppen set fra oven lignede ægte kork fuldstændigt.

 

LÆS OGSÅ: Coravin eller kummefryser del 3:4

 

4 flasker til test

CoravinJeg har nu fundet 2 x 4 vine, der i de kommende måneder skal afprøves med Coravin og kummefryser:

1 Leroy – Bourgogne Blanc 2014, Frankrig (Theis Vine, 389,95 kr. v. 6 fl.)

2 Vina Cobos – Felino Malbec 2013, Argentina. (Philipson Wine, 99,95 kr. v. 12 flasker)

3 Hervé Villemade – Pinot Noir 2017 Vin de France , Frankrig. (Lieu-Dit, 144 kr.)

4 Domaine de La Solitude, Chateauneuf du Pape 2015, Frankrig. (K. B. Vin,265,30 kr. v. 6 flasker)

Alle vinene er smagt, og her i første runde har det slået mig, at flere af Cora-vinene har virket en anelse friskere i frugten end de vine, hvor proppen er hevet helt af med en proptrækker. Om det skyldes argon-gassen, flaskevariation eller let iltning gennem det lille Cora-hul ved jeg ikke, men det har vist sig, at vinene nærmer sig hinanden i både duft og smag med lidt tid i glasset.

Nu venter jeg bare i spænding på at åbne flaskerne igen indenfor den næste måned. Nedenfor er mine smagenotater i første runde:

 

Smagenotater

# Leroy 2014: Vidunderlig næse, hvor man finder tonsvis af ananas og kiwi. Masser af syrenerve og samtidig lækker, blød og cremet i munden. Top lækker standard-bourgogne, der egentlig ikke har ret meget med standard at gøre.

# Cobos 2013: Brombær, teblade og en snert halm og vanilje. Ekstraktrig argentiner med masser af slagkraft, blød frugtsødme og en gang afrundede tanniner. Glimrende grillvin.

# Pinot Noir, Hervé Villemade 2017: Florlet med toner af kirsebær og en nærmest roseagtig frugtighed. Slikken og saftevandsagtig på den fede måde med en frisk og ultrablød syre. Forekommer måske lidt rigelig fadprøveagtig og ufærdig pt.

# Solitude 2015: Super elegant duft af jordbær, grønne grene og stødt sort peber. Blød og puddersukkeragtig i munden og alligevel med et fint bid. Châteuneuf du Pape i den absolut elegante genre. Ja næsten helt burgundisk.

rolf

Facebook - Like us on Facebook

 

Related Posts

One thought on “Coravin eller kummefryser – del 2

Comments are closed.